Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probi skriver avtal med den ledande VMS-aktören i Kanada

08:45 / 26 March 2015 Probi Press release

Probi har undertecknat ett distributionsavtal med Jamieson, den ledande kanadensiska leverantören av vitaminer, mineraler och kosttillskott (VMS), för lanseringen av Probi Digestis® med start i mars 2015. I Jamiesons nya utbud av produkter mot magbesvär, Digestive CareTM, finns Probi Digestis i den ledande produkten Daily Relief. Probi har redan börjat leverera på en första order, värd 2,5 miljoner kronor.

Jamieson har tillverkat vitaminer och kosttillskott sedan 1922 genom att kombinera naturliga ingredienser med höga kvalitetskrav från läkemedelsindustrin. Bolaget är marknadsledande i Kanada och har mer än en fjärdedel av VMS-marknaden. Jamieson innehar också en ledande position inom probiotika och är nummer två på marknaden i Kanada.

- Vi är mycket nöjda med avtalet med Jamieson och ser fram emot att stärka vår närvaro på marknaden för probiotika i Nordamerika, säger Peter Nählstedt, VD för Probi.

Marknaden för maghälsoprodukter växer

I dagens samhälle är maghälsa ett problem och detta blir allt tydligare i en högre ålder. Maten i Nordamerika är i hög grad processad och näringsinnehållet är lågt. Mer än 50 procent av befolkningen i Kanada har varje år problem med sin maghälsa. Fem miljoner kanadensare lider av IBS (Irritable Bowel Syndrome) och ytterligare 120 000 utvecklar IBS varje år.

I takt med att konsumenterna lär sig mer om fördelarna med probiotika, växer denna produktkategori. I Kanada har medvetenheten om probiotika ökat tack vare bland annat marknadsföringen från yoghurttillverkarna. Enligt data från Nielsen växte probiotikamarknaden med 20 procent under 2014, till stor del baserat på matsmältningsproblem.

Lansering av högkvalitativa probiotikaprodukter

Som ett direkt svar på marknadens efterfrågan lanserar Jamieson Digestive Care Daily Relief, en probiotisk produkt som är godkänd för att på naturlig väg avhjälpa och hantera gasbildning, uppblåst mage och magsmärtor. Detta är symptom som är vanliga i samband med IBS. Digestive Care Daily Relief innehåller Probi Digestis, Probis gastrokoncept baserat på den probiotiska stammen Lactobacillus plantarum 299v.

- I Probi Digestis fann vi en högkvalitativ probiotisk produkt med klinisk dokumentation som passar bra ihop med vårt ökade fokus på produkter för att få magen i balans. När det handlar om att lindra symptomen från IBS, har flera publicerade studier bevisat denna stams effektivitet, jämfört med andra stammar på marknaden. Dessutom innehåller Digestive Care Daily Relief varken gluten, laktos eller konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel säger Stacey Salmon, varumärkesansvarig på Jamieson.

Jamieson kommer att lansera den nya produkten genom en omfattande marknadsföringskampanj med start i maj. Här ingår TV-reklam, PR, butiksdemonstrationer, digital reklam och marknadsföring via sociala medier. Probi Digestis kommer att ha en framträdande plats på förpackningens framsida. Kampanjen stödjer användningen av Digestive Care Daily Relief mot IBS och för en optimal maghälsa.

Denna information är sådan som Probi AB bör offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Peter Nählstedt, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 723 86 99 83, e-post: peter.nahlstedt@probi.se

Niklas Bjärum, VP Marketing & Sales, Probi, tel +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se

OM PROBI

Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag som utvecklar effektiv och väldokumenterad probiotika. Probi har genom sin forskning skapat en stark produktportfölj inom områdena maghälsa och immunförsvar. Produkterna finns tillgängliga för konsumenter i mer än 30 länder runt om i världen. Kunderna utgörs av ledande livsmedels-, hälso- och läkemedelsföretag inom segmenten Functional Food och Consumer Healthcare. Probi omsatte 135 MSEK under 2014. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small-cap. Probi har cirka 3 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se

OM JAMIESON

Jamieson grundades 1922 och är Kanadas största tillverkare och distributör av avancerade naturhälsoprodukter och en världsledande innovatör inom egenutvecklade formuleringar. Huvudkontoret ligger i Toronto. Jamieson exporterar produkter till mer än 50 länder. För mer information, besök jamiesonvitamins.com. Följ Jamieson på Facebook och Twitter @Jamieson_Labs.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/