Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Rekordstor order till Probi från amerikanska NBTY

08:45 / 12 January 2015 Probi Press release

Probi har säkrat sin största order hittills med ett värde på 17 MSEK från amerikanska NBTY. Probi ska leverera probiotika som kommer att ingå i en redan väletablerad konsumentprodukt. Efterfrågan på väldokumenterade probiotika-produkter i USA är stor och marknaden har under de senaste åren växt med mer än 20 procent per år.

Probi har under 2014 haft en stark tillväxt inom affärsområdet Consumer Healthcare, vilket till stor del beror på framgångsrika lanseringar på den nordamerikanska marknaden. Genom sin samarbets­partner, Viva 5, har Probi nu fått sin enskilt största order på 17 MSEK från NBTY på Probis mag- och immunprodukter, som ska levereras i början av 2015. Som jämförelse hade Probi en försäljning på drygt 24 MSEK under årets första nio månader 2014 på den nordamerikanska marknaden.

Probis bakteriestammar kommer att ingå i en produkt som redan idag säljs genom detaljhandeln i USA under varumärket Nature's Bounty. Probiotikaprodukten är en av de sex största på marknaden. (IRI, 2014) Probis produktvarumärke kommer att exponeras på kundens produkt som en kvalitetsstämpel.

"Vi utvärderar ständigt nya sätt att utveckla och förbättra våra produkter och vi är glada att nu uppgradera vårt probiotikaerbjudande med flera väldokumenterade bakteriestammar. Då passar Probis högkvalitativa stammar perfekt och företaget blir nu en huvudleverantör inom probiotika för mag- och immunhälsa", säger Kimberly Vigliante, SVP Marketing på NBTY.

Den amerikanska probiotikamarknaden uppskattas ha ett värde på 1,2 miljarder dollar, med en tillväxt på över 20 procent per år under de senaste åren. (Euromonitor, 2014) Probiotika är det snabbast växande segmentet inom kosttillskott och drivs av trender som ökad hälsomedvetenhet hos amerikanska konsumenter och ökade markandsinvesteringar i kategorin.

"Vi ser förstås oerhört positivt på den stora efterfrågan på våra produkter. Den omfattande forskning som Probi bedriver har under årens lopp gett oss väldokumenterade produkter med bevisad hälsoeffekt, och som nu i allt större utsträckning efterfrågas på flera marknader", säger Peter Nählstedt, VD för Probi.

Det börsnoterade NBTY är USAs största aktör inom VMS-segmentet (Vitamins, Minerals and Supplements). Under hösten 2014 har NBTY framgångsrikt lanserat ett antal VMS-produkter under varumärket Nature's Bounty, bland annat Probis magprodukt Probi Digestis® på supermarkets och apotek i USA. Tidigare under 2014 har NBTY också lanserat produkter med Probi Digestis® i hälsofackhandeln (Health Food) och direkt till konsument via Internet och Produktkataloger. (Direct to Consumer).

Denna information är sådan som Probi AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Peter Nählstedt, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 723 86 99 83, e-post: peter.nahlstedt@probi.se
Niklas Bjärum, VP Marketing & Sales, Probi, tel +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se

OM PROBI
Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag som utvecklar effektiv och väldokumenterad probiotika. Probi har genom sin forskning skapat en stark produktportfölj inom områdena maghälsa och immunförsvar. Produkterna finns tillgängliga för konsumenter i mer än 30 länder runt om i världen. Kunderna utgörs av ledande livsmedels-, hälso- och läkemedelsföretag inom segmenten Functional Food och Consumer Healthcare. Probi omsatte 102 MSEK under 2013. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small-cap. Probi har cirka 3 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/