Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probi och Pharmavite utökar samarbetet i USA och på internationella marknader

08:45 / 24 September 2014 Probi Press release

Probi och Pharmavite har tecknat ett nytt långsiktigt avtal som omfattar distribution och marknadsföring av Probis probiotiska produkter. Enligt det nya avtalet kommer Pharmavite att bredda distributionen och utöka Nature Made®-sortimentet med fler probiotikaprodukter från Probi. Pharmavite ska även lansera probiotiska produkter internationellt, bland annat i Mellanöstern.

Pharmavite lanserade under 2012 Probi Digestis®-kapslar med Probis unika bakterie LP299V® i USA under varumärket Nature Made®. Denna lansering har svarat för en betydande andel av Probis tillväxt i USA. Pharmavite och Probi har nu tecknat ett nytt långsiktigt avtal där Pharmavite kommer att bredda distributionen av Probi Digestis® till att omfatta ytterligare säljkanaler på den snabbväxande amerikanska marknaden.

Probiotika är en viktig del av Pharmavites strategiska fokus det kommande året och Pharmavite ska tillsammans med Probi bredda sitt probiotikasortiment med fler produkter och erbjudanden.

"Vi är mycket glada över att utöka vårt samarbete med Pharmavite. Pharmavite är en ansedd och kompetent samarbetspartner med ett fokus på kvalitet som överenstämmer väl med Probis kliniskt dokumenterade produkter", säger Peter Nählstedt, VD för Probi.

Bolagen har även undertecknat ett internationellt avtal som innebär att Pharmavite ska lansera Probi Digestis® på marknader utanför USA där Pharmavite för närvarande säljer varumärket Nature Made®. Den första internationella lanseringen görs i Förenade Arabemiraten och registreringsprocesser har inletts i flera länder i Mellanöstern.

"Probiotika är ett fokusområde för Pharmavite och vi kommer att investera inom detta område framöver. Här spelar Probi en viktig roll eftersom vi har samma engagemang vad gäller forskning och utveckling, samt marknadsföring av effektiva och verksamma produkter", säger Etienne Patout, Chief Marketing Officer på Pharmavite.

Pharmavite har varit verksamt inom egenvårdsområdet i USA under mer än 40 år. Bolaget marknadsför och säljer bland annat vitaminer, mineraler, kosttillskott och hälsokost i USA under det ledande varumärket, Nature Made®. Pharmavite är baserat i Northridge, Kalifornien och är ett dotterföretag till det globala läkemedelsföretaget Otsuka Pharmaceutical Ltd.

Produkten som marknadsförs under varumärket Nature Made® är Probis kosttillskott Probi Digestis®baserat på bolagets väldokumenterade probiotikastam Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843).

Denna information är sådan som Probi AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

 
FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Peter Nählstedt, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 723 86 99 83, e-post: peter.nahlstedt@probi.se
Niklas Bjärum, VP Marketing & Sales, Probi, tel +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se

OM PROBI
Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag som utvecklar effektiv och väldokumenterad probiotika. Probi har genom sin forskning skapat en stark produktportfölj inom områdena maghälsa och immunförsvar. Produkterna finns tillgängliga för konsumenter i mer än 30 länder runt om i världen. Kunderna utgörs av ledande livsmedels-, hälso- och läkemedelsföretag inom segmenten Functional Food och Consumer Healthcare. Probi  omsatte 102 MSEK under 2013. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small-cap. Probi har cirka 4000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/