Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Sanofi lanserar Probi Digestis® i Korea

08:45 / 15 April 2014 Probi Press release

Probi har tecknat ett distributions- och leveransavtal med Sanofi. Till följd av detta genomför Sanofi Consumer Healthcare i Korea under april 2014 en omfattande lansering av Probi Digestis®, Probis produkt för maghälsa. Probi har redan genomfört de första produktleveranserna och säkrat betydande ordrar för de kommande kvartalen. 

Sanofi är ett ledande läkemedelsföretag med mer än 100.000 anställda över hela världen. Bolaget spelar en betydande roll på den globala probiotikamarknaden. Sanofi Consumer Healthcare i Korea är ett av de största företagen inom kosttillskott i den koreanska dagligvaruhandeln och säljer idag vitaminer, mineraler och kosttillskott under det väletablerade varumärket Cenovis.

"Probiotika är vår stora tillväxtsatsning i Korea och lanseringen av Probi Digestis®kommer att vara vår prioriterade produkt i Cenovisportföljen under 2014 och 2015. Probi Digestis® är precis det vi letade efter, en högkvalitativ probiotisk produkt med god klinisk dokumentation. Vi planerar att utöka samarbetet med Probi med fler produkter, så Probi kommer att spela en viktig roll i Cenovis probiotikastrategi framöver." säger DongWoo Shin, ansvarig för Consumer Healthcare Sanofi Korea.

Probi Digestis® kommer att lanseras i Sanofi Koreas samtliga försäljningskanaler omfattande dagligvaruhandel, varuhus, apotek, hälsokosthandel, internet och TV "home shopping". Produkten kommer att bära Probis varumärke Probi Digestis® på framsidan av förpackningen och Sanofi kommer göra betydande investeringar i marknadsföring under lanseringen.

"Probi ser fram emot att ytterligare förstärka vår närvaro på den snabbväxande asiatiska marknaden tillsammans med Sanofi Korea och deras starka varumärke Cenovis" säger Peter Nählstedt, VD Probi. Peter tillägger, "Sanofi är en stark global aktör som har potential att snabbt bli en av Probis absolut största kunder".

I Sydkorea omsätter probiotiska kosttillskott 54 miljoner USD och den genomsnittliga tillväxttakten de senaste fem åren har varit 15% och den förväntas stiga ytterligare under de kommande åren. Ett ökat hälsofokus och en växande medelklass är faktorer som positivt påverkar tillväxten på marknaden.

Probi Digestis® baseras på Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843), som inriktar sig på uppsvälldhet, gasbildning och smärta, vilka är vanliga besvär som ibland är milda eller tillfälliga men ofta mer allvarliga och då diagnostiseras som IBS - Irritable Bowel Syndrome.

Denna information är sådan som Probi AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Peter Nählstedt, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 723 86 99 83, e-post: peter.nahlstedt@probi.se
Niklas Bjärum, Marknads- och Försäljningsdirektör, Probi, tel +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se

OM PROBI
Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag som utvecklar effektiv och väldokumenterad probiotika. Probi har genom sin forskning skapat en stark produktportfölj inom områdena maghälsa och immunförsvar. Produkterna finns tillgängliga för konsumenter i mer än 30 länder runt om i världen. Kunderna utgörs av ledande livsmedels-, hälso- och läkemedelsföretag inom segmenten Functional Food och Consumer Healthcare. Probi  omsatte 102 MSEK under 2013. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small-cap. Probi har cirka 3 500 aktieägare. Läs mer på www.probi.se

OM SANOFI
Sanofi , ett globalt ledande läkemedelsföretag som forskar, utvecklar och distruberar terapeutiska produkter med fokus på patienters behov. Sanofi fokusområden inom hälsosektorn är uppbyggd av sju tillväxtplattformer; diabetes solutions, human vaccines, innovative drugs, consumer healthcare, emerging markets, animal health samt Genzyme. Sanofi är noterat i Paris (EURONEXT:SAN) och i New York (NYSE:SNY). I Korea har Sanofi fyra divisioner: läkemedel och egenvård (Sanofi-Aventis Korea), vacciner (Sanofi Pasteur), ovanliga sjukdomar (Genzyme Korea) och djur hälsa (Merial Korea).

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/