Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probi får strategisk amerikansk order

08:45 / 21 March 2014 Probi Press release

Probi har fått en större order från det amerikanska egenvårdsföretaget Pharmavite på 3,6 Mkr. Ordern avser kosttillskottet Probi Digestis® som främjar god maghälsa. Bakom ordern ligger en stark efterfrågan på Probis magkapslar i amerikanska apotek och detaljhandeln. Ordern som består av ett antal delorder kommer att levereras under det andra och tredje kvartalet 2014.

Det här är en av de största order som Probi har fått inom affärsområdet Consumer Healthcare.

"Vi har ett etablerat samarbete med Pharmavite som har utökats under det senaste året. Vi sätter stort värde på det förtroende Pharmavite har för våra produkter. Vår bedömning är att vi har en fortsatt stark utveckling framför oss på den nordamerikanska marknaden," säger Peter Nählstedt, VD för Probi.

Pharmavite lanserade Probis magkapsel på den amerikanska marknaden under 2012 och har stått för en betydande del av Probis tillväxt i USA. Magkapseln, som går under varumärket Nature Made®, är Probis kosttillskott Probi Digestis® baserad på företagets väldokumenterade probiotikastam Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843).

Pharmavite är verksamma inom egenvårdsområdet och har funnits på den amerikanska marknaden i mer än 40 år. Företaget marknadsför och säljer bland annat vitaminer, mineraler, kosttillskott och hälsokost med kända varumärken som Nature Made® och SOYJOY®. Pharmavite är baserat i Northridge, Kalifornien och är ett dotterbolag till det globala läkemedelsföretaget Otsuka Pharmaceutical.

Vid sidan av Pharmavite har Probi etablerade samarbeten i USA med bland andra probiotika-specialisten Viva 5 Corporation, hälsokostföretaget Wakunaga samt med NextFoods inom Functional Food-sortimentet.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Peter Nählstedt, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 723 86 99 83, e-post: peter.nahlstedt@probi.se
Niklas Bjärum, VP Marketing & Sales, tel +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se

OM PROBI
Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag som utvecklar effektiv och väldokumenterad probiotika. Probi har genom sin forskning skapat en stark produktportfölj inom områdena maghälsa och immunförsvar. Produkterna finns tillgängliga för konsumenter i mer än 30 länder runt om i världen. Kunderna utgörs av ledande livsmedels-, hälso- och läkemedelsföretag inom segmenten Functional Food och Consumer Healthcare. Probi  omsatte 102 MSEK under 2013. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small-cap. Probi har cirka 4000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/