Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probi lanserar Probi Digestis® i Brasilien

08:45 / 14 October 2014 Probi Press release

Probi har undertecknat ett distributionsavtal med Laboratório Daudt, Brasiliens äldsta läkemedelsföretag, som har verkat på marknaden i 130 år. Efter registrering planerar Laboratório Daudt att lansera Probi Digestis® under 2015.

Probi AB och Laboratório Daudt har slutit avtal om att lansera det svenska marknadsledande probiotiska kosttillskottet Probi Mage® i Brasilien.

"Nyckeln till framgång på en så stor marknad är en fungerande distribution till de viktigaste av de 65 000 apoteken, samt upparbetad kontakt med gastroenterologer. Laboratório Daudt har nätverken som krävs och därför är vi mycket nöjda med detta avtal", säger Peter Nählstedt, vd för Probi.

Brasiliens växande probiotiska marknad omsätter mer än 60 miljoner dollar. Den är, enligt Euromonitor, tre gånger så stor som den svenska marknaden och flera nya aktörer har framgångsrikt lanserat probiotiska produkter på denna marknad. Brasilien utgör därför en viktig marknad.

"IBS (Irritable Bowel Syndrome/Kolon irritabile) förekommer hos mer än 10 procent av befolkningen i Brasilien och denna grupp är följaktligen en mycket intressant kategori för oss. Vårt mål är att ta marknadsandelar under de kommande åren. Probi Digestis®har ett stort antal positiva kliniska studier som rör maghälsan, bland annat en minskning eller eliminering av symptomen som hör samman med IBS", säger Gustavo Daudt, vice VD och femte generationens ägare i Laboratório Daudt.

Probi Digestis® är baserad på Lactobacillus plantarum 299v (DSM 9843) och behandlar uppblåst mage, gasbildningar och smärta, samtliga vanliga symptom som ibland är milda och av tillfällig karaktär, men ofta är symptomen svårare på ett sätt som påverkar livskvaliteten negativt.

"Probi Digestis® kommer att lanseras under ett särskilt IBS-varumärke, som ett komplement till Laboratório Daudts övriga sortiment inom denna kategori. Vi är nöjda med att påbörja samarbetet med svenska Probi, ett av de ledande probiotiska forskningsbolagen inom branschen", säger Gustavo Daudt.

Denna information är sådan som Probi AB bör offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Peter Nählstedt, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 723 86 99 83, e-post: peter.nahlstedt@probi.se
Niklas Bjärum, Marknads- och försäljningsdirektör, Probi, tel +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se

OM PROBI
Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag som utvecklar effektiv och väldokumenterad probiotika. Probi har genom sin världsledande forskning skapat en stark produktportfölj inom områdena maghälsa och immunförsvar. Produkterna finns tillgängliga för konsumenter i mer än 30 länder runt om i världen. Kunderna utgörs av ledande livsmedels-, hälso- och läkemedelsföretag inom segmenten Functional Food och Consumer Healthcare. Probi omsatte 102 MSEK under 2013. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap. Probi har cirka 4 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se

OM LABORATÓRIO DAUDT
Laboratório Daudt är en läkemedelstillverkare som har återfunnits i Brasilien sedan 1882, med mer än 300 medarbetare och en produktionskapacitet som överstiger 40 milljoner enheter per år. Laboratório Daudt utvecklar och marknadsför farmaceutiska produkter under olika varumärken, både receptfria och receptbelagda läkemedel. Bolaget besöker läkare i hela landet och inom många områden som exempelvis matsmältningsorganen och ortopedi, samt gynekologer, barnläkare och kirurger. Utöver det rent medicinska området arbetar bolaget även med att kommersialisera produkter för hälsa och välbefinnande inom områden som kosmetika, medicintekniska hjälpmedel och kosttillskott. Läs mer på http://www.labdaudt.com.br/en/

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/