Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probi tecknar distributionsavtal med probiotisk marknadsledare i Indien

08:55 / 21 March 2012 Probi Press release

Probi har tecknat ett distributionsavtal med USV Limited, ett ledande läkemedels-företag i Indien. USV kommer att lansera Vibact IBS baserad på Probi Digestis under det fjärde kvartalet, 2012. Avtalet stärker Probis nuvarande position på den växande Indiska marknaden.

"USV är ledande på probiotika i Indien inom consumer healthcare och är ett välkänt läkemedelsbolag på den indiska marknaden. Vi är mycket glada över samarbetet med USV och att få möjligheten att lansera Probi Digestis på en marknad med betydande tillväxtpotential", säger Michael Oredsson, VD på Probi.  

Probis kapslar baserade på bakteriestammen Lactobacillus plantarum 299v kommer att lanseras under varumärket Vibact IBS. Probis logotyp och ingrediensvarumärke kommer att ha en framträdande placering på förpackningen. Bland USVs nuvarande produkter finns Vibact, en marknadsledande probiotika i Indien.

Vibact IBS vänder sig särskilt till de som lider av symptom relaterade till IBS, som uppsvälld mage, gasbildning och förstoppning, symptom som är vanliga hos den indiska befolkningen. USV kommer att använda sin omfattande säljorganisation för att marknadsföra produkten på den indiska marknaden.

"Probis probiotika är effektiv och väldokumenterad och kommer att bli ett unikt tillskott i vårt sortiment och därmed stärka vår position på marknaden. Vi är säkra på att produkten kommer att få ett varmt mottagande i Indien", säger Pranshant Tewari, VD på USV.

Probis partner Institut Rosell har sedan tidigare distributionsavtal som omfattar kapslar med Lp299v med Aristo Pharmceutical och Ranbaxy. Distributionsavtalen påverkas inte av det nya avtalet och endast en begränsad överlappning förväntas.

Denna information är sådan som Probi AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.


FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA: Michael Oredsson, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 707 18 89 30 e-post: michael.oredsson@probi.se Niklas Bjärum, Marknad- och Försäljningsdirektör, Probi, tel. +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64 e-post: niklas.bjarum@probi.se

M PROBI Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom segmenten functional food och kosttillskott. Totala intäkter 2011 var 95,0 miljoner SEK. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap. Probi har cirka 4 500 aktieägare. Läs mer på www.probi.se. About USV Limited USV Ltd är ett ledande indiskt läkemedelsföretag med produktnärvaro på flera olika marknader runt om i världen, däribland USA och Europa. I Indien är USV Ltd marknadsledande inom diabetes, kardiologi och probiotika men har även nutritionsprodukteri sin produktportfölj. För mer information, besök www.usvindia.com.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://www.cisionwire.se/probi/r/probi-tecknar-distributionsavtal-med-probiotisk-marknadsledare-i-indien,c9234355

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1/WOLReleaseFile.aspx?id=2121917&fn=wkr0001.pdf

Show as PDF