Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Symrise och Probi tecknar gemensamt forsknings- och utvecklingsavtal

08:00 / 20 December 2012 Probi Press release

Probi (www.probi.se) har ingått ett forsknings- och utvecklingsavtal med tyska Symrise (www.symrise.com), en ledande aktör inom smaker, dofter, kosmetika och hälsoingredienser. Som svar på ett växande konsumentintresse har företagen beslutat att tillsammans utveckla innovativa probiotikaprodukter med dokumenterade hälsofördelar. Samarbetet kommer initialt att fokuseras på oral/munhälsa.

Probi är banbrytande inom forskning, utveckling och tillverkning av probiotika. Probis probiotika ingår i några av de mest effektiva produkter för maghälsa och immunförsvar som idag finns på världsmarknaden. Expansion inom nya områden som oral hälsa kommer att erbjuda ytterligare tillväxtmöjligheter för företaget.

Symrise har en hög kompetens inom forskning, utveckling och tillverkning av livsmedel, drycker, kosmetika och farmaceutiska produkter och ser en stor potential i hälsoeffekterna av probiotika. Företaget har också en globalt ledande position inom området oral hälsa.

Företagen kommer att samarbeta i att identifiera och undersöka olika probiotiska stammar för användning inom oral hälsa. Symrise har kapacitet att screena och utvärdera effekter av aktiva substanser, vilket gjort det möjligt att bygga upp en portfölj av aktiva ingredienser inom kosmetik, nutrition och läkemedel.

"Den stora kunskap Symrise besitter inom sensorik, aktiva ingredienser och applikationer, i kombination med Probis kompetens inom probiotika ger oss möjligheter att tillsammans utveckla helt nya och välsmakande konsumentprodukter med tydliga hälsofördelar", säger Michael Oredsson, VD för Probi AB.

"Det här samarbetet är en logisk följd av den växande efterfrågan på konsumentprodukter med dokumenterade hälsofördelar. Våra komplementära kompetenser och strategiska agendor inom innovation gör att vi tillsammans ännu bättre kan stödja våra kunder i deras utveckling och marknadsföring", säger dr Heinz-Jürgen Bertram, VD i Symrise AG.

Symrise AG äger för närvarande 14,97 % av aktierna i Probi.

Denna information är sådan som Probi AB bör offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA: Michael Oredsson, VD, Probi, tel. +46 46 286 89 23 eller mobil +46 707 18 89 30, e-post:

Gun-Britt Fransson, Vice President R&D, Probi, tel. +46 46 286 89 23 eller mobil +46 705 95 73 27, e-post:

OM PROBI Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forsknings-områdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom segmenten Functional Food och Consumer Health Care. Totala intäkter 2011 var 95,0 miljoner SEK. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap. Probi har cirka 5 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se.

OM SYMRISE Symrise är en global leverantör av dofter, smakämnen, kosmetiskt aktiva ingredienser och råvaror samt funktionella ingredienser. Symrise utvecklar nya idéer och marknadskoncept av praktiskt värde för konsumenten genom att kombinera insikter i konsumenttrender med spjutsspetsteknik och innovativ utveckling. Bland kunderna finns producenter av parfymer, kosmetika, livsmedel, läkemedel och kosttillskott. Försäljningen uppgick 2011 till € 1,6 miljarder vilket placerar Symrise bland de fyra största på den globala arommarknaden. Läs mer på www.symrise.com.

 


Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=1895393

Följande filer finns att ladda ned:
http://feed.ne.cision.com/client/waymaker1//Commands/File.aspx?id=1895394

Show as PDF