Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probis kosttillskott för maghälsa lanseras i Latinamerika av Merck

08:45 / 13 January 2010 Probi Press release

Probis partner Institut Rosell har tecknat ett avtal som ger det tyska läkemedels¬företaget Merck KGaA exklusiva rättigheter att sälja kosttillskott innehållande Probis bakterie Lp299v på apotek i 13 latinamerikanska länder. De första produkt¬lanseringarna kommer att äga rum under 2010 och därefter på ytterligare marknader allteftersom myndighetsgodkännanden blir klara.

”Mercks kosttillskott Bion Transit, som är baserat på Probis bakterie Lp299v, finns redan på marknaden i Frankrike, Chile och Belgien. Vi är stolta över vårt samarbete med Merck, ett av världens mest kända läkemedelsföretag, och ser fram emot att utöka vårt samarbete med dessa nya viktiga marknader", säger Michael Oredsson, VD på Probi.

Mexiko, Argentina och Brasilien är de viktigaste länderna i avtalet, som även omfattar Venezuela, Colombia, Ecuador och Centralamerika (Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama och Dominikanska republiken).

Merck KGaA är det äldsta läkemedels- och kemiföretaget i världen och grundades redan 1668. Idag har Merck KGaA en omsättning på 7,5 miljarder euro och företaget har totalt 32 000 anställda i 59 länder. Mercks franska dotterbolag (Merck Médication Familiale) har etablerat sig som en stark aktör inom probiotiska kosttillskott. Frankrike är för närvarande den största marknaden för Probis kosttillskott. Mercks lanseringar av Bion Transit i Chile och Belgien har också varit framgångsrika.

Kosttillskott baserade på Probis probiotika säljs nu, eller kommer att lanseras, i cirka 40 länder världen över.


För ytterligare information, vänligen kontakta: Michael Oredsson, VD Probi, tel: 046-286 89 23, mobil: 0707 18 89 30, e-post: michael.oredsson@probi.se. Niklas Bjärum, Marknads- och försäljningsdirektör Probi, tel: 046-286 89 67, mobil: 0705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se. Olivier Clech, President Institut Rosell, tel: +33 611 30 26 31.

Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom segmenten functional food och kosttillskott. Totala intäkter 2008 var 69,4 miljoner SEK, varav merparten utgjordes av royaltyintäkter. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap. Probi har cirka 4 500 aktieägare. Läs mer på www.probi.se. Om Institut Rosell Institut Rosell är ett fransk-kanadensiskt företag specialiserat på urval, utveckling, produktion och marknadsföring av probiotiska blandningar för människans näring och hälsa. Som expert på levande mikroorganismer sedan 1934 genomför Institut Rosell ambitiösa forskningsprogram för att bättre förstå egenskaperna, funktionen och de gynnsamma hälsoeffekterna av dessa probitiska blandningar. Institut Rosell är en del av Lallemand-gruppen, ett privatägt företag med huvudkontor i Montreal i Kanada och Toulouse i Frankrike och med produktion i olika länder runt om i världen. Läs mer på www.institut-rosell.com eller kontakta human@lallemand.com.

Show as PDF