Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probis samarbete med NextFoods i USA fördjupas med lansering av högkoncentrerad probiotisk fruktdryck

09:00 / 20 July 2009 Probi Press release

Probis samarbete med NextFoods fördjupas nu ytterligare genom lanseringen av GoodBelly Big Shot 50. Det är en kyld fruktshot med mycket högt probiotikainnehåll avsedd för konsumenter med behov av snabb återhämtning efter exempelvis antibiotikakurer eller reserelaterade magproblem.

Lanseringen innebär att NextFoods nu tar steget in på avdelningen för avancerade hälsoprodukter i amerikanska livsmedelsbutiker. Förutom att öppna ett nytt marknadssegment för GoodBelly blir den nya produkten en inkörsport för en ny grupp konsumenter till det befintliga sortimentet av GoodBelly-produkter för dagligt bruk.

GoodBelly Big Shot 50 innehåller 20 gånger högre koncentration av Probis Lp299v jämfört med en quartergallon-förpackning GoodBelly eller en literförpackning ProViva i Sverige. Detta underlättar upptagningsförmågan i mage/tarm och kan höja verkningsgraden. Denna höga koncentration användes för mer än tjugo år sedan när forskarna som grundade Probi framgångsrikt började behandla svårt sjuka patienter med Lp299v.

Probi har sedan slutet av 2007 ett framgångsrikt samarbete med NextFoods. Den gradvisa, nationella lanseringen av GoodBelly har rönt positivt mottagande både från konsumenter och amerikansk handel. Försäljning per distribuerande butik har utvecklats klart positivt och GoodBelly säljs för närvarande i drygt 5000 butiker i USA.

Avsikten är att utöka distributionen snabbt när marknaden för konsumentprodukter repar sig. På grund av lågkonjunkturen har expansionstakten avsiktligt bromsats temporärt men GoodBellys konsumenterbjudande utvecklas kontinuerligt med effektiv marknadsföring och nya smaker. Ett marknadsprogram med fokus på radioreklam, PR, provsmakning, kuponger och fältaktiviteter är mycket framgångsrikt.

”Vi är mycket nöjda med samarbetet med NextFoods som på ett professionellt sätt bygger en solid plattform trots det bekymmersamma ekonomiska läget i USA. Lanseringen av GoodBelly Big Shot innebär att vi nu får möjlighet att nå ut till nya typer av konsumenter. De positiva hälsoeffekter som höga doser av vår bakteriekultur ger kommer att hjälpa till att bygga marknaden för GoodBelly och därmed också driva konsumtionen av det traditionella sortimentet som vi redan har inom kylda drycker”, säger Michael Oredsson, VD för Probi.

Lanseringen av GoodBelly Big Shot 50 kommer att ske gradvis och startar i dagligvarubutiker som har en stark profil vad gäller avancerade hälsoprodukter.


För mer information kontakta: Michael Oredsson, VD Probi, telefon 046-286 89 23, mobil 0707 18 89 30, e-post: michael.oredsson@probi.se Johan Wahlqvist, Marknads- och försäljningsdirektör - Functional Food, Probi, tel. 046-286 89 27, mobil: 0703 69 27 01, e-post: johan.wahlqvist@probi.se

Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom affärsområdena functional food och kosttillskott. Totala intäkter 2008 var 69,4 miljoner SEK, varav merparten utgjordes av royaltyintäkter. Probis aktie är noterad på Stockholmsbörsen, den nordiska listan, Small Cap. Probi har cirka 4 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se.

Show as PDF