Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probis kosttillskott Lp299v lanseras på USA:s hälsokostmarknad av Jarrow Formulas

08:45 / 15 December 2009 Probi Press release

Probis partner Institut Rosell har tecknat ett avtal som ger Jarrow Formulas rätt att sälja ett kosttillskott baserat på Probis bakterie, Lp299v, exklusivt på hälsokostkanalen i USA. Produkten kommer att lanseras under första kvartalet 2010 på denna marknad, som omfattar ca 7 000 hälsokostbutiker.

Probis probiotiska bakterie Lp299v har bevisats effektiv i ett flertal kliniska studier och hjälper personer som lider av symptom relaterade till ”Irriterad Grovtarm” (IBS). Symptomen omfattar bland annat diarré, förstoppning, uppblåst mage och smärta. Närmare 55 miljoner amerikaner, mestadels kvinnor, lider av IBS.

"Avtalet med Jarrow Fomulas är ett viktigt steg i Probis strategi att göra vår magprodukt tillgänglig på den globala marknaden, säger Michael Oredsson, VD på Probi.

"USA är en viktig och växande marknad för probiotiska kosttillskott. Vi är mycket glada över att lansera Lp299v i USA:s hälsokostkanal tillsammans med Jarrow Formulas, en av de ledande aktörerna inom probiotika i USA. Jarrows mission är att främja hälsan med högkvalitativa, effektiva och prisvärda produkter baserade på vetenskapliga forskningsresultat. Denna filosofi är helt i linje med Probis produkter."

Kosttillskott som innehåller Probis probiotika säljs nu, eller håller på att lanseras, i fler än 30 länder världen över.

"Vi kommer att fortsätta att arbeta både självständigt och tillsammans med Institut Rosell för att öka distributionen och försäljningen ytterligare av kosttillskott baserat på Lp299v", säger Michael Oredsson, VD på Probi.


För ytterligare information, vänligen kontakta: Michael Oredsson, VD Probi, tel: 046-286 89 23, mobil 0707 18 89 30, e-post: michael.oredsson@probi.se Niklas Bjärum, Marknads- och försäljningsdirektör Probi, tel: 046-286 89 67 eller mobil: 0705 38 88 64, e-post: nb@probi.se Olivier Clech, President, Institut Rosell, tel: +33 611 30 26 31 Peilin Guo, EVP, Jarrow Formulas, tel: +1 800-726-0886 e-post: peilin@jarrow.com

Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom segmenten functional food och kosttillskott. Totala intäkter 2008 var 69,4 miljoner SEK, varav merparten utgjordes av royaltyintäkter. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap. Probi har cirka 4 500 aktieägare. Läs mer på www.probi.se Om Institut Rosell Institut Rosell är ett fransk-kanadensiskt företag specialiserat på urval, utveckling, produktion och marknadsföring av probiotiska blandningar för människans näring och hälsa. Som expert på levande mikroorganismer sedan 1934 genomför Institut Rosell ambitiösa forskningsprogram för att bättre förstå egenskaperna, funktionen och de gynnsamma hälsoeffekterna av dessa probiotiska blandningar. Institut Rosell är en del av Lallemand-gruppen, ett privatägt företag med huvudkontor i Montreal i Kanada och Toulouse i Frankrike och med produktion i olika länder runt om i världen. Läs mer på www.institut-rosell.com eller kontakta human@lallemand.com Om Jarrow Formulas Jarrow Formulas tillverkar och marknadsför kosttillskott. Företaget marknadsför sina produkter i såväl USA som internationellt i mer än 20 länder i Europa, Asien, Israel och Latinamerika. Företaget erbjuder ett komplett sortiment av kosttillskott innehållande vitaminer, mineraler, probiotika, standardiserade växtbaserade koncentrat, aminosyror, enzymer och enteral nutrition. Företagets egna produkter är tillverkade av Jarrow Industries Incorporated,i Santa Fe Springs, CA.

Show as PDF