Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probi utser Johan Wahlqvist till Director Marketing & Sales för affärsområdet Functional Food

08:29 / 17 June 2008 Probi Press release

Johan Wahlqvist har utsetts till Director Marketing & Sales för Probis affärsområde Functional Food. Han kommer närmast från LEAF Sverige, där han var försäljningsdirektör, och tillträder sin tjänst på Probi i augusti 2008.

Johan har lång erfarenhet från livsmedelsbranschen. Sedan 1990 har han haft olika befattningar inom marknadsföring och försäljning på multinationella företag som Quaker, Nestlé och Kellogg’s. Som försäljningsdirektör på LEAF Sverige har han ansvarat för cirka 90 medarbetare och haft försäljningsansvar för varumärken som Läkerol, Truly, Ahlgrens Bilar och Gott & Blandat med en samlad omsättning på 1,2 miljarder kronor.

”Johan är på många sätt självklar för jobbet. Han har en gedigen erfarenhet och förståelse för branschens utmaningar. Hans försäljningsskicklighet och bakgrund från stora internationella livsmedelsföretag kommer att bidra till att stärka och utveckla Probis affärsområden Functional Food ytterligare”, säger Michael Oredsson, VD på Probi.

Probi har idag tre affärsområden, där Functional Food är det största. Functional Food är livsmedel berikade med ingredienser som ger positiva hälsoeffekter. Probi har utvecklat både kylda drycker och rumstempererade livsmedel med probiotika, som idag säljs av företag som Skånemejerier (ProViva), amerikanska NextFoods (Verb Good Belly) och Kraft Foods (LiveActive bars). Livsmedelsföretagens intresse för Probis probiotika är stort och den nya tjänst som Johan Wahlqvist tillträder kommer att möjliggöra ytterligare expansion.

Rekryteringen av Johan Wahlqvist innebär att Probi fortsätter att förstärka sin marknads- och försäljningsorganisation. Johan Wahlqvist tillträder i augusti 2008 och tar över affärsområdet Functional Food från Niklas Bjärum, som i fortsättningen kommer att ha det övergripande marknads- och försäljningsansvaret på Probi.

”Probi är ett mycket spännande företag som har stor marknadspotential. Alla trender visar på att kunderna vill ha fler goda och hälsosamma livsmedel. Probis produkter är internationellt konkurrenskraftiga och jag ser fram emot många spännande utmaningar”, säger Johan Wahlqvist, tillträdande Director Marketing & Sales Functional Food på Probi.

För mer information, vänligen kontakta: Michael Oredsson, vd, tel: 046-286 89 23 eller 070-718 89 30, e-post: Johan Wahlqvist, mobil 073-439 42 81

Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling. Bolagets forskning bedrivs kring levande mikroorganismer med vetenskapligt bevisade hälsoeffekter. De huvudsakliga forskningsområdena är: Mage och tarm, Immunförsvar, Metabola sjukdomar samt Stress och återhämtning. Probis affärskoncept bygger på att erbjuda effektiva och väldokumenterade probiotiska produktkoncept med omfattande patentskydd, vilket ger möjlighet till betydligt högre royaltynivåer än för branschen som helhet. Probis kunder utgörs av ledande företag inom marknadsområdena functional food, kosttillskott och klinisk nutrition. Bolaget har sedan mitten av 1990-talet löpande intäkter från kommersialiserade produkter. Den globala marknaden för probiotiska produkter visar en god underliggande tillväxt. Nya insikter om probiotikans nytta, ett allt större hälsointresse samt myndigheternas ökade dokumentationskrav och regleringar är de främsta trenderna som gynnar Probi. Probis aktie är noterad på Stockholmsbörsen. Mer information finns på www.probi.se

Show as PDF