Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probis probiotika lanseras i Krafts müslibar i USA

10:45 / 8 May 2008 Probi Press release

Kraft Foods lanserar tre müslibars i USA baserade på Probis probiotikastam Lp299v. Lanseringen är rikstäckande och sker i juni under varumärket LiveActive. Det är ett genombrott då det är den första livsmedelsprodukten innehållande Probis probiotika som fungerar i rumstemperatur. Lanseringen omfattas av det licens- och leveransavtal med Kraft som meddelades den 14 april.

“Vi är både glada och stolta över lanseringen av LiveActive müslibars som innehåller Lp299v. Probis expertis inom probiotika och våra robusta probiotikastammar har tillsammans med Krafts tekniska kunnande visat sig vara avgörande i det krävande arbetet med att utveckla en rumstempererad kommersiell produkt. Krafts erfarenhet av att bygga marknadsledande produkter och varumärken inom livsmedel kommer att bli en viktig konkurrensfördel och vi ser en betydande potential i detta samarbete”, säger Michael Oredsson, vd på Probi. ”Detta genombrott inom rumstempererade livsmedel öppnar en helt ny marknad för oss”, tillägger han.

Kraft Foods är ett av världens största livsmedels- och dryckesföretag, med en omsättning på drygt 37 miljarder dollar under 2007. LiveActive probiotiska müslibars kommer att lanseras brett i amerikanska livsmedelsbutiker med stöd av en integrerad marknadskampanj. Probi och Lp299v kommer att exponeras i delar av kampanjen och Probis logotyp finns med på förpackningarna.

Livsmedel innehållande probiotika har blivit en snabbt växande marknad i USA det senaste året och LiveActive kommer att bli först med rumstempererade probiotiska bars.

“Den amerikanska marknaden för bars är mycket väl utvecklad och Kraft är en ledande aktör. Kraft har ett brett produktsortiment och vi ser stora möjligheter att vidga vårt samarbete ytterligare till nya kategorier och geografiska marknader. Samarbetet med Kraft blir viktigt för Probis framtida tillväxtpotential”, säger Niklas Bjärum, marknads- och försäljningsdirektör på Probi.

För mer information kontakta: Michael Oredsson, vd, tel: 046-286 89 23, 070-718 89 30, e-post: Niklas Bjärum, marknads- och försäljningsdirektör, tel: 046-286 89 67, 070-538 88 64, e-post:

Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom affärsområdena functional food och kosttillskott. Bolagets totala intäkter var 44,7 miljoner SEK 2007, varav merparten royaltyintäkter. Probis aktie är noterad på Stockholmsbörsen, den nordiska listan, Small Cap och har cirka 4 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se Om Kraft Kraft Foods (NYSE:KFT) är ett av världens största livsmedelsföretag och omsatte 2007 över 37 miljarder USD. I mer än 100 år har Kraft erbjudit välsmakande och hälsosamma livsmedel som passar konsumenters livsstil. Kraft marknadsför en bred portfölj av ledande varumärken i mer än 150 länder, varav nio varumärken har intäkter på över 1 miljard USD var för sig: Kraft-ost, färdigrätter och dressingar, Oscar Mayer-kött, Philadelphia-ost, Maxwell House-kaffe, Nabisco-kex och snacks bl.a Oreo, Jacobs-kaffe, Milka-choklad samt LU-kex. Kraft är noterat på Standard & Poors 100 och 500 index. Företaget är medlem i Dow Jones Sustainability Index och Ethibel Sustainability Index. För mer information, besök företagets hemsida www.kraft.com

Show as PDF