Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probi samarbetar med Dr. Oz, känd från The Oprah Winfrey Show, för att få amerikaner att äta bättre

09:15 / 15 December 2008 Probi Press release

Probi offentliggör nu samarbetet med den amerikanska hälsorörelsen HealthCorps. HealthCorps arbetar med att öka hälsomedvetandet i USA och deras utbildningsprogram strävar efter att få amerikanska skolungdomar att göra medvetna val vad gäller kost och motion. HealthCorps har nu valt Probi som samarbetspartner i samband med sin fortsatta expansion i USA.

HealthCorps grundades 2003 av Dr. Mehmet Oz. Dr. Oz, även kallad ”America’s Doctor” och mest känd från The Oprah Winfrey Show. Han är professor i hjärtkirurgi vid Columbia University i New York, aktiv hjärtkirurg och även författare till flera bestsellers om hälsa. HealthCorps erbjuder utbildningsprogram i hälsa för skolungdomar. Rörelsen har ett starkt socialt engagemang och erbjuder även aktiviteter utanför skolan för att stödja skolungdomarnas familjer att bryta dåliga vanor. HealthCorps engagerar framförallt frivilliga studenter, många med sabbatsår från läkarutbildning eller annan hälsoinriktad utbildning. Studenterna verkar som mentorer och utbildar skolungdomar i hälsofrågor och hur man blir en mer hälsomedveten konsument.

”Vi är tacksamma för Probis stöd när vi nu expanderar nationellt och för att de erbjuder probiotika som har positiva hälsoeffekter. Probiotika är levande mikroorganismer som ofta finns naturligt i magen, men som i stor utsträckning saknas i moderna livsmedel. Probiotika skapar balans i magens mikroflora, hämmar tillväxten av skadliga bakterier och balanserar immunsystemet, säger Dr. Mehmet Oz, grundare och styrelseordförande i HealthCorps.

Som en del i initiativet att få amerikaner att äta smart och vara aktiva har HealthCorps valt att samarbeta med olika organisationer och bolag, som erbjuder näringsrika och hälsosamma produkter med vetenskapligt dokumenterad effekt. För Probis del gäller samarbetet probiotika.

Samarbetet med HealthCorps och Dr. Oz är exklusivt. Probi får genom samarbetet möjlighet att tillsammans med sina amerikanska samarbetspartners synas vid de hundratals evenemang och event som HealthCorps arrangerar över hela USA. Evenemangen ger Probi möjlighet att presentera sin verksamhet, bjuda på produkter och intressera nya konsumenter, kunder, och samarbetspartners.

“Vi är mycket glada och stolta över att HealthCorps valt just Probi. Samarbetet ger oss en möjlighet att påverka det amerikanska folket i positiv riktning rörande frågor om hälsa och välbefinnande. Probis probiotika har haft en positiv påverkan på svenska/skandinaviska konsumenter sedan 1990-talet. Nu får vi en möjlighet att bidra på liknande sätt på den amerikanska marknaden genom vårt samarbete med amerikanska livsmedels- och hälsoföretag”, säger Michael Oredsson, VD på Probi.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Michael Oredsson, VD Probi, tel. 046-286 89 23 eller mobil 0707 18 89 30 e-mail:

Om Dr. Oz Dr. Mehmet Oz, även kallad ”America’s Doctor”, är en amerikansk kardiolog och författare som blivit känd för en stor publik genom sin medverkan i The Oprah Winfrey Show, där han medverkar som hälsoexpert. Time Magazine listade i maj 2008 Dr. Oz på 44:e plats över världens 100 mest inflytelserika personer. I september 2009 startar Dr. Oz en egen TV-show, The Dr. Oz Show, producerad av Harpo Productions, Oprah Winfreys produktionsbolag. Om HealthCorps® HealthCorps grundades 2003 av Dr. Oz och är en hälsorörelse med ambitionen att motverka fetma och öka hälsomedvetenheten hos amerikanska skolungdomar genom att erbjuda hälsoutbildning. Frivilligt engagerade studenter leder utbildningen som omfattar såväl teoretisk undervisning som mentorskap. För ytterligare information se: www.healthcorps.org Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom affärsområdena functional food och kosttillskott. Bolagets totala intäkter var 44,7 miljoner SEK 2007, varav merparten royaltyintäkter. Probis aktie är noterad på Stockholmsbörsen, den nordiska listan, Small Cap. Probi har cirka 4 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se.

Show as PDF