Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Merck lanserar Probis kosttillskott för maghälsa i Belgien

09:00 / 26 November 2008 Probi Press release

Probis partner Institut Rosell har tecknat ett avtal som ger läkemedelsbolaget Merck KgaA exklusiv rätt att sälja ett kosttillskott baserat på Probis bakterie, Lp299v, i Belgien. Lansering kommer att ske under Q1 2009. Den första ordern är redan på plats och påverkar Probis resultat positivt för Q4 under 2008.

”Mercks produkt Bion Transit, som är baserad på Probis bakterie Lp299v, säljs redan med framgång i Frankrike och Chile. Vi är mycket glada att kunna bredda samarbetet med Merck till fler marknader. Vi är stolta över vårt samarbete med ett av världens mest välrenommerade läkemedelsbolag och ser fram emot ytterligare lanseringar framöver”, säger Michael Oredsson, VD på Probi.

Merck KgaA är världens äldsta läkemedels- och kemiföretag. Bolagets verksamhet startades redan 1668. Idag omsätter Merck KgaA drygt 7,2 miljarder euro, är verksamt i 59 länder och har 32 000 anställda. Mercks franska dotterbolag har etablerat sig som en stark aktör inom probiotika och Frankrike är idag den största marknaden för Probis kosttillskott. Även i Chile har lanseringen, som inleddes 2007, varit framgångsrik. Kosttillskott baserade på Probis probiotika säljs nu i eller håller på att lanseras i cirka 30 länder.

“Vi arbetar nu både på egen hand och tillsammans med Institut Rosell för att ytterligare expandera distributionen och försäljningen av kosttillskott med Lp299v. Vi tror att denna process fortsätter att vara framgångsrik” säger Michael Oredsson.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Michael Oredsson, VD Probi, tel. +46 46 286 89 23 eller mobil +46 707 18 89 30, e-mail: Niklas Bjärum, VP Marketing & Sales, Probi, tel. +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-mail: Olivier Clech, President, Institut Rosell, tel: +33 611 30 26 31.

Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom affärsområdena functional food och kosttillskott. Bolagets totala intäkter var 44,7 miljoner SEK 2007, varav merparten royaltyintäkter. Probis aktie är noterad på Stockholmsbörsen, den nordiska listan, Small Cap. Probi har cirka 4 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se. Om Institut Rosell Institut Rosell är ett fransk-kanadensiskt företag specialiserat på urval, utveckling, produktion och marknadsföring av probiotiska blandningar för människans näring och hälsa. Som expert på levande mikroorganismer sedan 1934 genomför Institut Rosell ambitiösa forskningsprogram för att bättre förstå egenskaperna, funktionen och de gynnsamma hälsoeffekterna av dessa probitiska blandningar. Institut Rosell är en del av Lallemand-gruppen, ett privatägt företag med huvudkontor i Montreal i Kanada och Toulouse i Frankrike och med produktion i olika länder runt om i världen. Läs mer på www.institut-rosell.com eller kontakta human@lallemand.com

Show as PDF