Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Probis kosttillskott lanseras nu i Spanien

08:55 / 8 October 2008 Probi Press release

Probis partner Institut Rosell har tecknat ett avtal som ger läkemedelsbolaget SALVAT exklusiv rätt att sälja ett kosttillskott baserat på Probis bakterie, Lp 299v, i Spanien. Den första ordern har redan mottagits från SALVAT och påverkar Probis Q4-resultat 2008 positivt.

“Vi är mycket nöjda med att se att vår strategi med att erbjuda nyckelfärdiga probiotikaprodukter som riktar sig mot specifika hälsoproblem attraherar SALVAT. Företaget är ett av de ledande läkemedelsbolagen på den spanska marknaden för mag- och tarmsjukdomar. Spanien är en av de största och mest dynamiska marknaderna i Europa och vi är nöjda med att lanseringen görs under 2008”, säger Michael Oredsson, VD på Probi.

SALVAT är ett medelstort, privatägt läkemedelsbolag som framgångsrikt utvecklar, producerar och marknadsför högkvalitativa hälsoprodukter. Ett av de huvudsakliga affärsområdena är mag- och tarmsjukdomar. Lanseringen av Protransitus Lp, baserad på Probis bakteriestam Lp299v, är ett viktigt steg för SALVAT. Lp299v breddar SALVATs portfölj av probiotika med vetenskapligt bevisad effekt och kommer att ytterligare stärka deras ställning som en av de ledande spelarna på den spanska marknaden för mag- och tarmsjukdomar.

Kosttillskott baserade på Probis probiotika säljs nu i eller håller på att lanseras i mer än 25 länder.

“Vi arbetar nu både på egen hand och tillsammans med Institut Rosell för att ytterligare expandera distributionen och försäljningen av kosttillskott med Lp299v och tror att denna process kommer att fortsätta att vara framgångsrik” säger Michael Oredsson, VD på Probi.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Michael Oredsson, VD Probi, tel. +46 46 286 89 23 eller mobil +46 707 18 89 30 e-mail: Niklas Bjärum, VP Marketing & Sales, Probi tel. +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-mail: Olivier Clech, President, Institut Rosell, tel: + 33 611 30 26 31

Om Probi Probi är en ledande aktör inom probiotisk forskning och utveckling av effektiv och väldokumenterad probiotika. Forskningsområdena är: mage och tarm, immunförsvar, metabola syndromet samt stress och återhämtning. Probis kunder är ledande företag inom affärsområdena functional food och kosttillskott. Bolagets totala intäkter var 44,7 miljoner SEK 2007, varav merparten royaltyintäkter. Probis aktie är noterad på Stockholmsbörsen, den nordiska listan, Small Cap. Probi har cirka 4 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.se. Om Institut Rosell Institut Rosell är ett fransk-kanadensiskt företag specialiserat på urval, utveckling, produktion och marknadsföring av probiotika blandningar för människans näring och hälsa. Som expert på levande mikroorganismer sedan 1934 genomför Institut Rosell ambitiösa forskningsprogram för att bättre förstå egenskaperna, funktionen och de gynnsamma hälsoeffekterna av dessa probitiska blandningar. Institut Rosell är en del av Lallemand-gruppen, ett privatägt företag med huvudkontor i Montreal i Kanada och Toulouse i Frankrike med produktion i olika länder runt om i världen. För mer information vänligen besök www.institut-rosell.com eller kontakta human@lallemand.com

Show as PDF