Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Proact IT Group AB: Liseberg får effektivare IT-drift och bättre säkerhet med ny datacenter-lösning från Proact

08:00 / 28 January 2021 Proact Press release

Liseberg anlitar Proact för att modernisera sin IT-infrastruktur. I den nya lösning som har utformats och levereras av Proact ingår ett integrerat system bestående av servrar och datalagring samt en snabb backuplösning som även förstärker skyddet mot cyberhot.

Efter upphandling har Liseberg anlitat Proact som partner i en större satsning på att förnya sin IT-infrastruktur. Det främsta syftet med investeringen är att förenkla drift och administration av datacenter-miljön och få en skalbar lösning där det är enkelt att tillföra mer kapacitet för datalagring och servrar. Liseberg hanterar idag omkring 60 terabyte data och volymen bedöms växa med 10 procent årligen.

- Vi var riktigt imponerade av Proacts lösning, som fick högsta betyg i alla delar av kravställningen. Det är också värdefullt för oss att Proact erbjuder lokal support med hög kompetens kring produkterna som ingår och att de har en nära relation med de inblandade tillverkarna, säger Martin Olesen, driftchef för IT på Liseberg.

Liseberg efterlyste också en effektivare backuptagning och snabbare återläsning av virtuella servrar och data från backup, vilket den nya backuplösningen möjliggör. Den fungerar också som en extra försvarslinje mot cyberattacker där angriparen försöker låsa allt data genom kryptering för att sedan bedriva utpressning. Detta tillvägagångssätt förhindras i praktiken genom att en backupkopia alltid hålls logiskt och fysiskt avskild från den övriga IT-miljön.

- Vi är väldigt glada över förtroendet att hjälpa Liseberg med att förnya deras infrastruktur för verksamhetskritisk IT. Vårt uppdrag visar hur Proact som partner skapar värde för våra kunder genom moderna lösningar som både gör dem effektivare och som möter högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet, säger Roland Fällberg, försäljningsansvarig Proact IT Sweden AB.

Den nya lösningen från Proact ersätter flera olika slags utrustning hos Liseberg - servrar, lagringssystem och nätverksenheter - med ett hyperkonvergerat system. Det är en "allt i ett"-lösning där alla komponenter ryms i en kompakt enhet och kan hanteras gemensamt. För att höja driftsäkerheten är detta system dubblerat, genom två sammankopplade datorhallar som kan ta över varandras uppgifter.

Om Proact

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster skapar Proact verksamhetsnytta som hjälper företag och myndigheter att minska risken och sänka kostnaderna, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten och effektiviteten. Vi har genomfört över 5 000 framgångsrika projekt världen över, har mer än 3 500 kunder och hanterar för närvarande över 100 petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 15 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. För mer information om Proact, besök oss på www.proact.se 

Om Liseberg
Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål. www.liseberg.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/