Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Proact IT Group AB: Data och AI i fokus när Proact fördjupar samarbetet med Nvidia

08:00 / 13 October 2020 Proact Press release

Proact fortsätter att förstärka sin kapacitet som kundpartner inom artificiell intelligens (AI). Med spetskompetens inom data management och högsta partnerstatus med den ledande tillverkaren Nvidia skapar Proact nya möjligheter för kunderna att dra nytta av moderna AI-system.

I rollen som specialister på data management möter Proact allt oftare kundbehov där lösningen bygger på avancerad artificiell intelligens (AI). Med sin enorma datorkraft behöver AI-systemen en infrastruktur med motsvarande prestanda, inte minst för att organisera stora datamängder och sedan skapa värde ur kundens eget data.

Proact erbjuder idag unik kompetens som AI-partner till vårdsektorn och högre utbildning i Norden. Större projekt har genomförts bland annat hos två av Sveriges främsta forskningscentra inom AI, vid Linköpings universitet (AIDA) och Örebro universitet samt vid Turku University of Applied Sciences i Finland

- AI är en viktig framtidsmarknad för Proact och vår styrka inom data management och infrastruktur ger oss en utmärkt position för att ta allt tyngre kunduppdrag i takt med att marknaden breddas, inte minst genom fler kommersiella tillämpningar, säger Jonas Hasselberg, koncernchef för Proact IT Group AB.

Proact har nyligen utsetts till Elite partner inom området virtualisering av Nvidia, marknadsledande leverantör av superdatorer för modern AI. Därmed är Proact en av ett fåtal partners i Norden med denna högsta partnerstatus och den enda partnern i Norden med specialiseringen "Healthcare". Det ger ett kvitto på Proacts specialistkompetens kring Nvidias mest kraftfulla system för AI-tillämpningar, integrerade med egna molntjänster och Flashbaserade lagringssystem - allt paketerat med design, installation och supporttjänster.

- Det är med en tydlig blick framåt som vi utökar samarbetet med Nvidia. Lägg till detta Proacts kringtjänster och goda relationer till andra partners som NetApp, Dell, VMware och Commvault så blir resultatet ett marknadsledande kunderbjudande kring moderna AI-plattformar och data management, säger Jonas Hasselberg.

- Vi sätter stort värde på vårt redan framgångsrika samarbete med Proact. De kombinerar kvalificerad kompetens kring AI och infrastruktur med en stark lokal närvaro där våra gemensamma kunder finns, säger Linda Malm, Channel & Ecosystem Enterprise Sales Nordics på Nvidia.

Om Proact

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster skapar Proact verksamhetsnytta som hjälper företag och myndigheter att minska risken och sänka kostnaderna, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten och effektiviteten. Vi har genomfört över 5 000 framgångsrika projekt världen över, har mer än 3 500 kunder och hanterar för närvarande över 100 petabyte information i molnet. Proact-koncernen har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 15 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. För mer information om Proact, besök oss på https://www.proact.se/

Om NVIDIA
NVIDIA:s (NASDAQ: NVDA) uppfinning av GPU 1999 gav upphov till av dataspelsmarknadens tillväxt, förnyade datorgrafiken och revolutionerade parallell databehandling. På senare tid har GPU-baserade system för maskininlärning lagt grunden för modern AI - en ny epok inom IT - där GPU-chipp utgör hjärnan i datorer, robotar och självkörande fordon som kan uppfatta och förstå världen. Mer information: http://nvidianews.nvidia.com/.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/