Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

SBAB förnyar IT-infrastruktur med Proact

08:00 / 6 July 2015 Proact Press release

Proact får leverera ett nytt system för lagring och backup, inklusive 24x7 premium-support till bolåneföretaget SBAB. Det har betydligt större kapacitet och högre prestanda än den tidigare lösningen i företagets datacenter som ska ersättas. Systemet ska främst användas för fillagring internt, samt för utvecklings- och testmiljön.

En fördel med den valda lösningen, är att den har integrerad backup. Den ger också förstärkt katastrofsäkring eftersom den sekundära lagringsfunktionen också kan användas som reservsystem i händelse av haveri. Uppgraderingen omfattar inte SBAB:s verksamhetssystem, vilka till stor del hanteras av externa driftleverantörer.

- Med den nya lagringslösningen slipper vi investera i särskilda backupprodukter och får även en smidigare hantering. Valet var inte svårt då vi har god erfarenhet av att arbeta med Proact och uppskattar deras kompetenta tekniska support, säger Lars-Erik Eriksson, som arbetar med IT-drift på SBAB.

- Det är glädjande att vi fått fortsatt förtroende av SBAB, som sedan länge är en betydande kund som ställer höga krav. Styrkan i vårt erbjudande utgår från kunskap och långsiktiga samarbeten både med kunderna och våra strategiska partners, säger Lena Eskilsson, regionchef på Proact.

Om Proact

Proact är Europas ledande fristående integratör inom integrerade system (datalagring, servrar och nätverk) och privata molntjänster. Proact levererar verksamhetsnytta genom att hjälpa företag och myndigheter över hela världen att minska risken, sänka kostnaderna samt framförallt leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster.

Proacts lösningar täcker alla delar av ett datacenter såsom lagring, servrar, säkerhet och nätverksfunktioner. Därutöver hanterar Proact 70 petabyte information via molntjänsteverksamhet. Hittills har Proact genomfört fler än 3 500 framgångsrika projekt över hela världen.

Proact-koncernen har fler än 660 anställda och finns i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland och USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.

Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/