Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Nytt tjänstekoncept från Proact för trygg, lokal och kostnadseffektiv IT-drift

08:32 / 3 February 2015 Proact Press release

Monitor/Manage as a Service tillför spetskompetens och frigör egna IT-resurser

Monitor/Manage as a Service (MMaaS) är Proacts nya tjänstekoncept för att stödja drift och underhåll av IT-infrastruktur. Tjänsterna vänder sig till svenska företag och organisationer som hanterar IT i egen regi och avlastar dem med den dagliga driften av servrar, lagringssystem, nätverk och backup. 

För många företag och organisationer innebär MMaaS att de kan få full utdelning på sina investeringar i IT-infrastruktur, utan att samtidigt behöva lägga stora resurser på egen bemanning för drift och support. De kan istället frigöra tid till att driva IT-projekt som är direkt kopplade till nytta för den egna verksamheten.

- Att kombinera en hög servicenivå med specialistkunnande är vad Monitor/Manage as a Service handlar om. Vi ser en stor efterfrågan på detta nya erbjudande. Med ett genomtänkt driftstöd och kostnadseffektiv support blir en toppmodern IT-infrastruktur bekvämt tillgänglig för alla verksamheter, inte bara för stora organisationer som kan hålla sig med egna specialister för alla komponenter, säger Dan Mårtensson, regionchef på Proact.

Proact erbjuder MMaaS i form av olika tjänstepaket som är anpassade till skilda förutsättningar och behov. Driftövervakning och problemhantering utgör basen för tjänsterna. Dessutom ingår ett löpande stöd där Proact ser till att uppdatera programvara, optimera resursutnyttjandet och även hjälper till att planera för ändringar och uppgraderingar i systemen.

MMaaS lanseras nu brett i Sverige, med lokalt stöd från alla Proacts kontor. Det sker efter en testperiod där Proact samarbetat med några kunder för att utveckla det nya tjänstekonceptet. Oljebolaget Nynas AB är en av dessa:

- Vi har en väldigt stabil miljö med få problem och incidenter som behöver hanteras, men de som uppstår sköter Proact med bravur. Vi ser denna tjänst som en försäkring där spetskompetens alltid finns tillgänglig för oss från Proact, säger Andreas Lindehall, Server Operations Manager på Nynas AB.

Som tillval inom MMaaS-konceptet finns bland annat möjlighet till incidenthantering dygnet runt, daglig rapportering och dokumentation. Tjänsterna är anpassade för användare av några av marknadens ledande datacenterprodukter, bland annat NetApp, VMware, EMC Data Domain och EMC Networker.

Om Proact

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datalagring och molnlösningar. Proact levererar verksamhetsnytta genom att hjälpa företag och myndigheter över hela världen att minska risken, sänka kostnaderna samt, framförallt, leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster.

Proacts lösningar täcker alla delar av datalagring såsom virtualisering, nätverksfunktioner och säkerhet - med över 3 500 framgångsrika projekt i ryggen och stora mängder information som hanteras i Proacts datacenter.

Proact koncernen har fler än 660 anställda och finns i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland och USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.

Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/