Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Båstad får ny superkompakt IT-lösning från Proact

13:00 / 29 January 2015 Proact Press release

Båstads kommun har valt Proact som ny leverantör av IT-infrastruktur. Under vintern kommer hjärtat i kommunens datahall att bytas ut och ersätts med en ny typ av lösning som tar ytterst liten plats. Den sparar energi, ger högre säkerhet och underlättar driften.

När Båstads kommun förnyar sin datahall är det en helt ny typ av hårdvara som tar över: Simplivity Omnicube, som levereras och driftsätts av Proact under de kommande veckorna.

Omnicube sparar såväl utrymme som energi. Den tidigare IT-utrustningen i Båstad är stor som ett kylskåp, men nu räcker det med en enda "datorlåda" som är knappt en decimeter på höjden.

- Vi har att hantera två trender som rör sig i motsatt riktning. Behovet av datorkraft och lagringsutrymme fortsätter växa snabbt, samtidigt som hårdvaran blir allt mer kompakt och integrerad. Resultatet blir ändå att det ryms betydligt mer på en mindre yta. Vi ser nu ett genombrott för den nya generationens hårdvara och alla leverantörer är med på detta tåg, säger Dan Mårtensson, regionchef på Proact.

Med den nya utrustningen kan Båstads kommun ersätta många fysiska servrar, lagrings­system och nätverksenheter med ett integrerat system där alla delar fungerar direkt tillsammans. I en och samma enhet körs nu ett 80-tal olika system som används av kommunens cirka 1000 medarbetare.

- Vi minskar energibehovet både för att driva utrustningen och för kylningen. Vi får också högre kapacitet, bättre driftsäkerhet och katastrofskydd genom att alla centrala funktioner dubbleras, säger Robert Zackrisson, IT-driftsansvarig på Båstads kommun.

För säkerhets skull skaffar Båstads kommun två likadana Omnicube-enheter som placeras åtskilda och som kan ta över varandras uppgifter. I kommunhuset har en ny datahall byggts i ett rum på bara 16 kvm. Den andra enheten placeras över gatan i Kunskapscentrum Agardh.

Konceptet bakom Simplivitys extremt kompakta produkter kallas hyperkonvergens. Det kan liknas vid en "allt-i-ett"-lösning där flera centrala IT-funktioner som traditionellt kräver separat hårdvara har slagits ihop till en enda enhet, som är server och samtidigt hanterar lagring, backup och nätverk. 

Om Proact

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datalagring och molnlösningar. Proact levererar verksamhetsnytta genom att hjälpa företag och myndigheter över hela världen att minska risken, sänka kostnaderna samt, framförallt, leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster.

Proacts lösningar täcker alla delar av datalagring såsom virtualisering, nätverksfunktioner och säkerhet - med över 3 500 framgångsrika projekt i ryggen och stora mängder information som hanteras i Proacts datacenter.

Proact koncernen har fler än 660 anställda och finns i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland och USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.

Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/