Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Proact implementerar privat molnlösning för Swegon

09:00 / 8 January 2013 Proact Press release

Proact har implementerat en molnbaserad lagringslösning för Swegons primärlagring av data. Med den privata molnlösningen får Swegon en säker och skalbar lagringsinfrastruktur som möter både befintliga och framtida lagringsbehov. Proact levererar även löpande support till Swegon.

Swegon tillverkar och marknadsför produkter och lösningar för ventilation och inneklimatsystem. Verksamheten har 16 säljkontor i Sverige, produktions- och utvecklingsanläggningar i Kvänum, Arvika och Tomelilla samt ett stort antal utländska säljkontor. I takt med ökande datamängder, samt planer för expansion av verksamheten, identifierade Swegon ett behov av en smartare och mer effektiv lagringslösning.

- Vi behövde en mer flexibel och effektiv lagringslösning för att kunna ta IT-miljön till den nivå vi eftersträvar. Den privata molnlösning som Proact har implementerat ger oss just detta. Vi har möjlighet att skala både upp och ner beroende på vilket behov verksamheten har. Vi kommer även att kunna växa med den här modellen i framtiden, säger Per Joelsson, IT-chef Swegon.

För att möta Swegons behov av skalbar och effektiv lagring presenterade Proact en molnhybridmodell där Proact kunde leverera lagring som tjänst i ett privat moln och ta Swegons lagring in i framtiden. Hårdvaran finns enligt krav fortfarande kvar i Swegons lokaler men lagringskapaciteten är direkt uppkopplad mot ett privat moln som driftas av Proact.

- Den privata molnlösning Proact har tagit innebär att Swegon endast betalar för den lagringskapacitet de faktiskt använder. Lösningen innebär även att Swegon har åtkomst till kritisk information var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst. I hybridmodellen vi har tagit fram kan vi erbjuda exakt den lagringskapacitet som verksamheten behöver från dag till dag, säger Martin Ödman, VD, Proact.


Ytterligare information: Martin Ödman, VD, Proact IT Sweden AB Tel: +46 (0)31 760 68 11, e-post: martin.odman@proact.se

Om Proact Proact är Europas ledande fristående integratör inom datalagring och molnlösningar. Proact har levererat verksamhetsnytta sedan 1994 och hjälper företag och myndigheter över hela världen att minska risken, sänka kostnaderna och, framförallt, leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster. Proacts lösningar täcker alla delar av datalagring såsom virtualisering, nätverksfunktioner och säkerhet - med över 3 500 framgångsrikt genomförda projekt och stora mängder information som hanteras i Proacts datacenter. Proactkoncernen har mer än 650 anställda och finns i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige och Tjeckien. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se (http://media.ne.cision.com/l/hnvdvmji/www.proact.se/)Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://www.cisionwire.se/proact-it-group/r/proact-implementerar-privat-molnlosning-for-swegon,c9354280