Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Skistar mot nya höjder med ny plattform för lagring

09:13 / 16 August 2011 Proact Press release

Arkiv- och lagringsspecialisten Proact har hjälpt Skistar att installera en ny lagringsplattform med integrerad backup och katastrofsäkring. Detta i samband med en större upprustning av koncernens it-miljö där datahallarna i Sälen och Åre har konsoliderats i en helt ny hall i Åre.

Under hösten inledde Skistar resan mot en konsoliderad it-miljö för att bidra till större kostnads- och energieffektivitet. De två datacentren i Sälen och Åre har slagits ihop till ett centraliserat datacenter i Åre och komponenterna har bytts ut. Målet var inte främst att öka prestanda utan att skapa en skalbar och flexibel miljö som kunde växa i takt med att Skistar växer.

- Ett annat tydligt mål var att höja nivån på leverantörssidan och hitta en samarbetspartner som kan fungera inte bara som produktleverantör utan också som rådgivare. Samarbetet med Proact har varit i världsklass, hela vägen från offert till implementering, säger Peter Larsson, it-chef på Skistar.

Affären med Proact tecknades i januari och i mitten av maj togs den nya datahallen i drift. Den nya lagringsplattformen från NetApp kombinerar lagring och backup. Med deduplicering av primärlagringen kan Skistar utnyttja lagringen betydligt mer effektivt, eftersom systemet säkerställer att samma information inte sparas på flera olika ställen.

Skistar har valt att bygga en primärhall för drift och en geografiskt åtskiljd sekundärhall för backup i Åre, vilket garanterar att informationen är säkrad om olyckan skulle vara framme. Med hjälp av snapshotteknik som tar automatiska ögonblicksbilder av systemen och sparar dem som virtuella kopior har Skistar kunnat göra sig av med sin traditionella backup-lösning.

- Snapshot-backupen är en bra lösning ekonomiskt eftersom vi slipper löpande licenskostnader för backup. Dessutom har backup-tiderna minskat dramatiskt - från tio timmar till tio minuter - vilket gör att vi kan köra backuper oftare och vara bättre rustade att återställa all information om det skulle behövas, säger Peter Larsson.

Skistars avtal med Proact innefattar installation, utbildning och dygnet runt-support i fem år. En gång i kvartalet genomför Proact dessutom en grundlig hälsokontroll av systemen och föreslår utifrån den åtgärder för hur Skistar ytterligare kan vässa sin it-miljö.


Ytterligare information: Lena Eskilsson, regionchef, Proact IT Sweden AB Tel: 08-410 667 01, e-post: lena.eskilsson@proact.se (lena.eskilsson@proact.se)

Om Proact Proact är specialist på lagring och arkivering samt att säkerställa stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar Proact system samt support- och konsulttjänster inom sitt fokusområde lagring och arkivering. Proactkoncernen har mer än 600 anställda och finns i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Sverige och Tjeckien. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se (http://media.ne.cision.com/l/hnvdvmji/www.proact.se/)