Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Gant säkrar designen med lagringslösning från Proact

09:21 / 17 March 2009 Proact Press release

Arkiv- och lagringsspecialisten Proact har byggt en ny lagringsplattform åt modeföretaget Gant. Den nya lösningen innebär bland annat att formgivarna kan spara och komma åt kollektionsskisser och andra utrymmeskrävande filer både snabbare och enklare. – Vår gamla miljö var instabil vilket försvårade arbetet för personalen och vi fick ofta använda fantasin för att lösa akuta kapacitetsproblem. Nu har vi fått arbetsro, säger Kenneth Karlsson, IT-chef på Gant

Svenska Gants kollektioner säljs i 300 Gant-butiker och genom över 4 000 återförsäljare i 70 olika länder världen över. Dokumentation, bilder och skisser om och kring kollektionerna lagras och det är viktigt för Gants designers att ha snabb och enkel åtkomst till både gamla och nya skisser i sitt arbete.

Formgivarna och modeskaparna på Gant arbetar mycket i program som exempelvis Illustrator och Photoshop vilket medför att många av de lagrade filerna är relativt stora. De ständigt växande datavolymerna skapade problem i datahallen. Servrarna blev överfulla, temperaturen steg och det krävdes många gånger akuta insatser för att få lagringsutrymmet att räcka till. Medarbetarna klagade över att systemet var instabilt samt att det tog lång tid att öppna filer och att återskapa filer som raderats av misstag.

- Vi behövde en lagringslösning för att uppnå hög tillgänglighet till kollektionerna och annan kritisk affärsinformation. Med Proacts lösning har vi fått en stabil plattform med hög funktionalitet och vi kan efter behov snabbt utöka med mer lagringsutrymme. Dessutom kan våra medarbetare själva snabbt återskapa dokument som de råkat radera, säger Kenneth Karlsson, IT-chef på Gant.

Plattformen och lösningen som Proact har levererat bygger på ett diskbaserat system från NetApp. Lösningen ger de anställda mer lagringsutrymme och snabbare filhantering, samtidigt som lagringshanteringen har kunnat effektiviseras för IT-avdelningen. Lagringen speglas även till en annan geografisk plats vilket ger ett högt skydd i händelse av brand eller annan katastrof.

I det nya systemet görs kontinuerliga snapshots, ett slags ögonblicksbilder eller säkerhetskopior av informationen. Det innebär att Gants anställda själva kan återskapa ”förlorade” dokument – genom att gå till den senaste snapshot-tagningen. Det som tidigare tog hel dag tar nu bara några minuter.

Gant har konsoliderat och integrerat de verksamhetskritiska systemen i plattformen – till exempel affärssystem, filserversystem och andra system som används i design- och utvecklingsarbetet. Tillsammans med Proact håller Gant på att virtualisera sin servermiljö. Det arbetet fortskrider under våren 2009.


För mer information kontakta: Kenneth Karlsson, IT-chef på Gant, tel: 070-620 72 90, e-post: kenneth@gant.com Peter Javestad, vice VD, Proact, tel: 08-410 667 22, e-post: peter.javestad@proact.se

Om Proact Proact är specialist på att lagra, säkerställa och arkivera stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar vi konsulttjänster, support och system inom vårt fokusområde lagring och arkivering. Proact-koncernen har cirka 320 medarbetare och finns i Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge och Sverige. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är sedan 1999 noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se.