Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Proact inleder expansion i Nordeuropa

08:00 / 8 February 2008 Proact Press release

Lagrings- och arkiveringsspecialisten Proacts expansion i norra Europa har rivstartat. Redan har sju medarbetare rekryterats i Nederländerna och verksamheten på det nya kontoret är igång. Samtidigt söker man efter etableringsmöjligheter i fler länder med målet att bli den största oberoende specialisten på lagring och arkivering i hela Nordeuropa.

Proacts affärsmodell bygger på att vara en oberoende specialist inom arkiverings- och lagringslösningar, vilket visat sig vara en mycket framgångsrik väg i Norden och Baltikum. Nu, med flera framgångsrika år i ryggen rullar man ut konceptet i norra Europa med Nederländerna som första land.

– Vår styrka är vår specialistkunskap och för att kunna växa snabbare behöver vi gå in på nya geografiska marknader. På så vis kan vi också bättre stödja flera av våra internationella kunder. För någon månad sedan uppstod en möjlighet i Nederländerna genom att vi kunde rekrytera flera nyckelpersoner samtidigt, och vi är redan igång, säger Olof Sand, VD och koncernchef för Proact.

Etableringen i Nederländerna sker med egen kraft och strategin är att fortsätta växa organiskt i Nordeuropa, även om förvärv inte är uteslutet.

– Vi har en stark affärsmodell som vi snabbt kan implementera på en ny geografisk marknad. De flesta andra väljer att växa genom förvärv och det kan bli aktuellt för oss också även om vi föredrar organisk tillväxt. Vi är ett kunskapsföretag och i slutändan handlar det om att få tag i rätt personer vilket är långt viktigare än etableringshastigheten, säger Olof Sand.

Den nederländska marknaden för lagring och arkivering omsatte i fjol cirka 6 miljarder kronor vilket skall jämföras med cirka 9 miljarder kronor för Norden och Baltikum sammantaget.

– Vi etablerar oss nu på en marknad som är relativt liten geografiskt, men som har ett stort värde och en stor potential. Mot slutet av 2008 är målet att ha 20 medarbetare i Nederländerna, säger Peter Javestad, vice VD för Proact.

Parallellt med satsningen i Nederländerna fortsätter arbetet att etablera Proact i fler länder i övriga Nordeuropa. I Norden och Baltikum finns redan verksamheter men på önskelistan står bland annat Tyskland, Storbritannien, Belgien och Polen.

– Inom tre-fem år ska vi finnas i de flesta länderna i norra Europa. Vi siktar på att bli den största oberoende arkiv- och lagringsspecialisten i hela regionen, säger Olof Sand.


Ytterligare information Olof Sand, VD och koncernchef, tel: 08-410 666 82, e-post: olof.sand@proact.se Peter Javestad, vice VD, tel: 08-410 667 22, e-post: peter.javestad@proact.se

Om Proact Proact är specialist på att lagra, säkerställa och arkivera stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar vi konsulttjänster, support och system inom vårt fokusområde lagring och arkivering. Proact-koncernen har cirka 280 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge och Sverige. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är sedan 1999 noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm under symbolen PACT. Ytterligare information om Proact’s verksamhet finns på www.proact.se.