Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Proact växer i Baltikum

09:05 / 13 November 2008 Proact Press release

Lagrings- och arkiveringsspecialisten Proact satsar i Baltikum och etablerade nyligen verksamhet i Estland. Fem medarbetare har rekryterats och redan har man vunnit ett flertal affärer. Satsningen är ett led i Proacts nordeuropeiska expansion och målet att bli den största oberoende specialisten på lagring och arkivering i Nordeuropa.

Proact har sedan tidigare dotterbolag i både Lettland och Litauen och har sneglat på Estland under lång tid för att kunna täcka hela Baltikum, den ekonomiska krisen i regionen till trots. Nu har alla bitar fallit på plats och verksamheten pågår för fullt.

- Vi har en stark affärsmodell som visat sig mycket framgångsrik på våra övriga marknader, en modell som dessutom kan implementeras snabbt. Vår specialistnisch inom lagring och arkivering är heller inte lika konjunkturkänslig som många andra inriktningar. När vi för några månader sedan lyckades rekrytera medarbetare med rätt kompetens i Estland så kunde etableringen drivas igenom på kort tid, säger Olof Sand, VD och koncernchef för Proact.

Till och med tredje kvartalet 2008 hade Proact en tillväxt på hela 16 procent totalt för koncernen och verksamheterna i Baltikum har också växt kraftigt i år. Målet i Estland är att ha minst tio medarbetare inom ett år.

- Den estländska marknaden är förhållandevis liten, men många internationella och nordiska företag finns där, inklusive flera av våra befintliga kunder. Med en närvaro på plats kan vi bättre stödja dem, säger Olof Sand.

För ungefär ett år sedan beslöt Proact att öka expansionstakten i Nordeuropa för att därmed kunna växa snabbare. Redan i januari öppnades ett kontor i Nederländerna. Målet är att finnas i de flesta länderna i Nordeuropa, däribland Tyskland, Storbritannien, Belgien och Polen inom fem år.


Ytterligare information Olof Sand, VD och koncernchef, Proact, tel: 08-410 666 00, e-post: olof.sand@proact.se Peter Javestad, vice VD, Proact, tel: 08-410 667 22, e-post: peter.javestad@proact.se

Om Proact Proact är specialist på att lagra, säkerställa och arkivera stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar vi konsulttjänster, support och system inom vårt fokusområde lagring och arkivering. Proact-koncernen har 315 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge och Sverige. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är sedan 1999 noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se.