Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Proact vinnare på Vervas ramavtal

11:34 / 4 January 2008 Proact Press release

Arkiv- och lagringsspecialisten Proact tog över den skandinaviska generalagenturen för franska Bull så sent som i våras. Nu, när Vervas upphandling av Servar, lagring och tillhörande tjänster har undertecknats, står det klart att Proact satsade rätt. För Bull innebär det en fortsatt obruten serie av ramavtal med den svenska offentliga sektorn.

Proact har under många år levererat produkter och tjänster till den offentliga sektorn, men utan stöd i ett eget ramavtal. Nu förändras situationen, och Proacts vd Olof Sand räknar med att ramavtalet ska fungera som en dörröppnare i en mängd nya sammanhang.

– Att vi nu får ett eget avtal är ett viktigt steg i vår offensiva satsning inom den offentliga sektorn. Det finns en stor tillväxtpotential här. Dessutom har de offentliga aktörerna en stor insikt om krav och behov avseende, lagring och arkivering, som är vår specialitet, säger Olof Sand.

Det totala värdet på ramavtalet för Servrar, lagring och tjänster beräknas till 2,4 miljarder kronor. Det gäller i 30 månader med möjlighet till förlängning ytterligare 24 månader.

På Vervas ramavtal har Proact en unik roll som fristående integratör i kombination med en generalagentur. Detta innebär att Proact erbjuder de offentliga aktörerna den största bredden av produkter och tjänster. När det gäller produkter är några av dessa, utöver Bull, Data Domain, EMC, Hitachi Data Systems, NetApp, Symantec och VMware. När det gäller tjänster erbjuder Proact en rad paketerade support- drift och konsulttjänster.

Bull är en gammal trotjänare till den svenska offentliga sektorn, med en obruten serie av ramavtal med Statskontoret och Verva ända sedan slutet av 80-talet. För Proacts del innebär samarbetet med Bull att det befintliga erbjudandet kring datalagring och arkivering förstärks med ett komplett utbud av servrar.

– Bull har ett tekniskt samarbete med IBM bland annat vad gäller Unix-teknologi. Det innebär att kunderna även fortsättningsvis har tillgång till dessa lösningar, Proact är den enda ramavtalsleverantör som kan erbjuda denna Unix-teknologi, säger Lena Eskilsson, regionchef på Proact.


Ytterligare information Lena Eskilsson, regionchef Proact, tel: 08-410 667 01, e-post: lena.eskilsson@proact.se Peter Javestad, vice VD Proact, tel: 08-410 667 22, e-post: peter.javestad@proact.se

Om Proact Proact är specialist på att lagra, säkerställa och arkivera stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar vi konsulttjänster, support och system inom vårt fokusområde lagring och arkivering. Proact-koncernen har cirka 280 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är sedan 1999 noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se.