Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Cinnober investerar i ny lagringslösning från Proact

10:29 / 21 December 2007 Proact Press release

Arkiv- och lagringsspecialisten Proact har levererat och installerat en helt ny lagrings- och backuplösning till svenska Cinnober. Med katastrofsäkring och betydligt stabilare och snabbare backuper gör den livet lugnare för Cinnobers IT-avdelning.

Cinnober har vuxit snabbt och blivit en internationell leverantör av börssystem och finansiella transaktionslösningar. Den viktigaste tillgången, utöver medarbetarna, är företagets intellektuella kapital, i form av källkod och information om de egenutvecklade systemen. Behovet av en riktigt säker lagringslösning har vuxit i takt med företagets snabba expansion.

– Det var hög tid att effektivisera hanteringen och skapa en plattform där vi kunde lagra vår samlade kunskap på ett säkert sätt. Ju mer vi växer, desto mer ligger i vågskålen, säger Cinnobers CFO Ola Maalsnes.

Cinnobers lagring var tidigare spridd på flera servrar, vilket gjorde arbetet långsamt och tidsödande. Administratörerna fick gå från maskin till maskin för att göra backup. Det tog nästan ett dygn att göra backup på all information, och det enda sättet att göra en restore var att göra det från backup-tape, vilket var mycket tidsödande, enligt Ola Maalsnes.

Det nya systemet från Proact är helt diskbaserat och all data speglas mot en sajt på en annan geografisk plats, vilket gör att säkerheten blir betydligt högre. Det innebär också att risken för driftsavbrott minimeras, eftersom systemet fungerar från fjärrsajten. Även en omfattande system-recovery är enkel och snabb att genomföra.

En annan fördel är att systemet tar kontinuerliga ”snapshots”, en slags ögonblicksbilder av informationen, vilket gör återläsning mycket enkel. Är det till exempel en fil som raderats av misstag är det mycket enkelt att få tillbaka filen.

– Med den nya lagringslösningen och den diskbaserade backupen samt remote-sajten vet vi att vi snabbt är tillbaka på banan igen om vi måste göra en återställning, säger Ola Maalsnes.

I avtalet ingår tre års support dygnet runt.


Ytterligare information Ola Maalsnes CFO Cinnober, tel: 070-364 89 30, e-post: ola.maalsnes@cinnober.com Peter Javestad, Regionchef Proact, tel: 08-410 667 22, e-post: peter.javestad@proact.se

Om Proact Proact är specialist på att lagra, säkerställa och arkivera stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar vi konsulttjänster, support och system inom vårt fokusområde lagring och arkivering. Proact-koncernen har cirka 280 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är sedan 1999 noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se.