Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

PROACT säljer mediadatabas till Studentlitteratur

09:00 / 26 September 2005 Proact Press release

Förlaget Studentlitteratur AB har köpt mediadatabasen Ptwo av PROACT. Affären uppgår till en halv miljon kronor. Systemet kommer att tas i drift under hösten. Den nya databasen gör det möjligt för Studentlitteratur att bättre organisera sitt produktionsmaterial, främst böcker för grundskola, gymnasium och universitet – i dag mer än 1 miljon filer.

Med installationen av Ptwo tas nästa steg mot bättre struktur och kontroll av produktionsmaterial, möjlighet att automatisera interna produktionsflöden, samt att göra informationen lättillgänglig och sökbar via ett webbaserat gränssnitt.

Ptwo har utvecklats internt på PROACT och är en mediedatabas-lösning som integreras, kompletterar och kraftigt effektiviserar produktionsflödet på alla företag där bild är en ingående komponent. Hittills har systemet sålts till närmare 30 företag, bland andra Lantmäteriet, Duni och Elanders. Ptwo fungerar både med Mac och PC, konverterar en mängd bildformat automatiskt och hanterar alla typer av digitala filer.


Pär Kälverot, account manager, PROACT, 08-410 667 44, par.kalverot@proact.se. Per Stewart, IT-chef, Studentlitteratur AB, 046-31 22 08, per.stewart@studentlitteratur.se

Om PROACT PROACT är verksamt inom IT-infrastruktur med en specialitet kring system och tjänster inom området datalagring. Som stöd har vi djup kompetens inom nätverk, säkerhet och servermiljöer. PROACT-koncernen har cirka 300 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. PROACT grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsens O-lista under symbolen PACT sedan 1999.

Show as PDF