Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Affär mellan PROACTs och TeliaSoneras bolag i Litauen

08:46 / 22 April 2005 Proact Press release

PROACT-ägda CAS i Litauen har installerat en ny teknikplattform åt Baltikums största mobiloperatör Omnitel, som är ett dotterbolag till TeliaSonera. Ordervärdet uppgår till närmare 3 miljoner svenska kronor.

Installationen innebär bland annat att 200 000 litauiska e-postkonton har migrerats från flera olika system till en enda plattform, baserad på Sun-servrar och Sun Java Enterprise Med den nya plattformen har olika system för e-post och web hosting konsoliderats i ett enda system. Även antivirus och spamskydd, SMS, wap-access och existerande infrastruktur för SAN och nätverksadministration kan integreras.

Minskade driftskostnader - Drift, utveckling och återställning av det här systemet kräver betydligt mindre resurser. Därför kommer driftskostnader att minska, det blir lättare att skapa nya tjänster och systemet blir stabilare, säger Jurijus Kravčenka, ansvarig för datorplattformar på Omnitel.

Projektet för Omnitel är den första installationen av Sun Java Enterprise System i Litauen. Den nya licensieringsmodellen innebär att antalet licenser baseras på antalet anställda i företaget. Däremot finns det inga begränsningar för antalet servrar, processorer eller systemanvändare.

Compservis Atvirosios Sistemos (CAS) är ett joint venture-bolag där PROACT är majoritetsägare. CAS levererar IT-infrastrukturlösningar till stora företag och organisationer i Litauen.

Ytterligare information Arne Kungberg, operativt ansvarig för PROACTs baltiska verksamhet tel: 08-410 666 95, e-post:

Om PROACT PROACT är verksamt inom IT-infrastruktur med en specialitet kring system och tjänster inom området datalagring. Som stöd har vi djup kompetens inom nätverk, säkerhet och servermiljöer. PROACT-koncernen har cirka 300 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. PROACT grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsens O-lista under symbolen PACT sedan 1999.

Show as PDF