Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Per Karlsson förste svensken i SNIA

08:45 / 11 March 2005 Proact Press release

Per Karlsson, CTO på IT-integratören PROACT, har som förste svensk blivit invald i SNIA – Storage Networking Industry Association. Per Karlsson tillträder som marknadsansvarig för norra Europa, i en ny enhet inom SNIA som heter DMF – Data Management Forum.

Den icke vinstdrivande organisationen SNIA grundades av amerikanen Michael Peterson 1997, och är fortfarande starkt dominerad av amerikanska tillverkare av lagringsprodukter. Nu arbetar man med ambitionen att göra SNIA till en mer internationell organisation. Parallellt vill man bredda sig och involvera återförsäljare, integratörer och även slutanvändare.

- Jag får vara med och påverka utvecklingen i ett intressant skede. SNIA har en viktig uppgift att skapa internationella standarder. Det finns mycket att vinna på att förmå leverantörer och kunder att tala samma språk, säger Per Karlsson.

Ett av de starkast prioriterade projekten för SNIA Data Management Forum är en standardisering av begreppet ILM - Information Lifecycle Management. Det handlar om att utveckla definitioner, best practices, begrepp och standarder.

- Min roll är att via media och som talare förmedla ett oberoende budskap om värdet för både verksamheten och IT-avdelningen med de innovationer som lagringsvärlden skapar. Det handlar lika mycket om processer och rutiner som teknologier.

Två andra fokuserade områden för SNIA Data Management Forum är diskbaserad backup och CAS, Content Adressable Storage.

Ytterligare information Per Karlsson, CTO, PROACT, tel: 08-410 666 52, e-post: Ulf Lindholm, Bite Communications; tel: 08-58 70 58 48, e-post: Om SNIA: www.snia.org/dmf

Om PROACT PROACT är en fristående informations- och teknikspecialist som vänder sig till företag och organisationer med snabbt växande informationsvolymer och/eller där informationen är affärskritisk. PROACT kombinerar ledande specialistkunskap inom information och teknik med erfarenhet från mer än 1 000 kunder i lösningar för IT-infrastruktur som bidrar till att göra kundernas dagliga verksamhet mer lönsam. PROACT-koncernen har ca 340 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. PROACT grundades 1994 och moderbolaget PROACT IT Group AB är noterat på Stockholmsbörsens O-lista under symbolen PACT sedan 1999.

Show as PDF