Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Läkemedelsföretag satsar på diskbaserad backup

09:00 / 27 December 2005 Proact Press release

IT-integratören PROACT har levererat en diskbaserad lösning för backup och recovery till ett stort företag inom läkemedelsindustrin. Disklösningar möjliggör tydliga besparingar och effektivitetsvinster och alltfler företag väljer nu att investera i tekniken.

Affären är värd tre miljoner kronor och omfattar installation, support och fyra disksystem från DataDomain. Den nya lösningen ska säkerställa backup och återskapande av affärskritisk information till företagets databas och ersätter den bandrobot som tidigare användes.

- Med den nya lösningen kan företaget skarpt testa av backup-funktionerna och säkerställa att återläsningen av data sker så smidigt som möjligt. Effekterna är lägre kostnader och en markant effektivitetsförbättring av backup och recovery. Affärsnyttan blir väldigt tydlig, säger Magnus Hultman, konsultchef på PROACT.

Backup och recovery har tidigare betraktats som svårlösta problem som många företag skjutit på framtiden. - Men ökande informationsmängder och stigande kostnader för lagring har placerat frågan högt på dagordningen. Samtidigt har nya tekniker och tjänster skapat nya möjligheter att se över och förbättra backup-miljön, säger Magnus Hultman.

Särskilt diskbaserad backup har fått ett rejält uppsving som ett konkurrenskraftigt alternativ till tapebaserade lösningar på senare år. I en undersökning från analysföretaget IDC i juli spås att över 50 procent av backuplagringen kommer att vara diskbaserad 2009. På PROACT har man märkt av en markant ökad efterfrågan på diskbaserade lösningar det senaste året. Företag som Ericsson, Norsk Hydro och Rymdbolaget hör till kunderna. Bakom genombrottet för disklösningar ligger avancerad komprimeringsteknik. DataDomain befinner sig i frontlinjen med en teknik som gör att informationen kan komprimeras med en faktor upp till 40-50. Samtidigt sjunker tiden för att kunna återskapa information med en faktor 18, det vill säga att återläggningstider på 10-20 timmar kan sänkas till 45 minuter.


Ytterligare information Magnus Hultman, konsultchef, PROACT, tel: 08-410 666 00, e-post: magnus.hultman@proact.se Pär Hellström, marknadschef, PROACT, tel: 08-410 666 00, mobil: 070-734 13 00, e-post: par.hellstrom@proact.se

Om PROACT PROACT är specialist på att hantera, säkerställa och lagra stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar vi system, konsulttjänster och support inom området datalagring, kompletterat med en bred kompetens inom IT infrastruktur. PROACT-koncernen har cirka 300 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. PROACT grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsens O-lista under symbolen PACT sedan 1999.

Show as PDF