Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Privatgirots kundtjänst sparar tid med datalagring från PROACT

12:59 / 13 January 2005 Proact Press release

Privatgirot inför nya system för backup och lagring med hjälp av systemintegratören PROACT. Avtalet löper över fem år och innefattar installation, hårdvara och support under hela perioden. Resultatet blir ökad tillgänglighet med snabbare och enklare återskapning av data.

- Vår kundtjänst kommer att spara mycket tid tack vare snabbare åtkomst till dokument på nätverket. Moment som tidigare tog upp till en dag tar nu bara några sekunder, säger Lennart Bergeröd, driftschef, Privatgirot.

Datalagringslösningen som består av ett disksystem från HDS möjliggör säkrare och snabbare åtkomst till lagrade filer. Privatgirots samtliga lagrade betalningar i form av scannade papperskopior kommer att sparas på 1.5 TB HDS disk med hög tillgänglighet i upp till en månad. Därefter flyttas informationen till mer kostnadseffektiv långtidslagring på 10.5 TB Nexsan-disk. För att efterleva Finansinspektionens krav på tio års långtidslagring säkras slutligen all data på en ADIC bandrobot i tio år.

De nya systemen och PROACTs change management-åtagande skapar goda förutsättningar för att uppgraderingar av systemen ska kunna genomföras utan att produktionsmiljön utsätts för onödig risk.

Förutom hårdvara för backup och storage ingår även fem års support i avtalet. Avtalet innebär att PROACT har ansvar för att systemen alltid är utrustade med de senaste programvaru-uppdateringarna.

Ordervärde för affären är 4 miljoner kronor.


Ytterligare information Niclas Trägårdh, Account Manager, PROACT, tel: 08-410 667 05 Lennart Bergeröd, Driftschef, Privatgirot, tel: 08-725 78 50 Åsa Hart, Bite Communications, tel: 08-58 70 58 46, e-post: asa@bitepr.se.

Om PROACT Proact är en fristående informations- och teknikspecialist som vänder sig till företag och organisationer med snabbt växande informationsvolymer och/eller där informationen är affärskritisk. Proact kombinerar ledande specialistkunskap inom information och teknik med erfarenhet från mer än 1 500 kunder i lösningar för IT-infrastruktur som bidrar till att göra kundernas dagliga verksamhet mer lönsam. Proact-koncernen har ca 340 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige. Grundat 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB är noterat på Stockholmsbörsens O-lista under symbolen PACT sedan 1999.

Show as PDF