Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

PROACT säkrar distansarbete - ny säkerhetslösning för fjärråtkomst

13:57 / 22 November 2004 Proact Press release

PROACT presenterar nu en lösning för att fjärråtkomst till företagsnätverk. Med hjälp av en CD-skiva och en klient/server-lösning skapas en krypterad tunnel mot företagsnätverket samtidigt som den egna datorns filer blockeras, vilket ger en mycket hög säkerhetsnivå.

Lösningen passar för hemarbete i organisationer som hanterar mycket kritisk information eller kräver en hög nivå av skydd på arbetsplatsen, till exempel kommuner och landsting.

– Tekniken gör det omöjligt att flytta filer mellan hemmet och kontoret och vice versa vilket skyddar företagsnätverket och erbjuder hög säkerhet. Det effektiva skyddet som lösningen ger passar exempelvis skolor, säger Jonas Örjestam, Account Manager på PROACT.

Kriminalvårdsstyrelsen använder PROACTs lösning idag.

Lösningen bygger på Cendios CD Live och ThinLinc. PROACT erbjuder serverdrift och installation.

Ytterligare information Per Ernedal, marknadschef, PROACT, tel: 0733-56 67 50, e-post: .

Jonas Örjestam Account Manager, PROACT, tel 0733-56 68 55,

Åsa Hart, Bite Communications; tel: 08-58 70 58 46, e-post: .

Om PROACT PROACT är en fristående informations- och teknikspecialist som vänder sig till företag och organisationer med snabbt växande informationsvolymer och/eller där informationen är affärskritisk. PROACT kombinerar ledande specialistkunskap inom information och teknik med erfarenhet från mer än 1 500 kunder i lösningar för IT-infrastruktur som bidrar till att göra kundernas dagliga verksamhet mer lönsam. PROACT-koncernen har ca 400 medarbetare och finns i Danmark, Finland, Lettland, Litauen, Norge, Sverige och Schweiz. Grundat 1994 och moderbolaget PROACT IT Group AB är noterat på Stockholmsbörsens O-lista under symbolen PACT sedan 1999.

Show as PDF