Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Poolia

Poolia

Finalister till Poolias pris Årets digitala ledare klara

12:30 / 17 March 2017 Poolia Press release

Efter en gedigen urvalsprocess lanserar Poolia nu de kandidater som har möjlighet att erhålla titeln Årets digitala ledare i Jönköpings län. De tre finalisterna är ledare som under 2016 har förverkligat en digital förändringsresa och lyckats åstadkomma mätbara resultat inom sina verksamheter.

-        Det har varit en intressant urvalsprocess med många intressanta nomineringar. Jag och de andra jurymedlemmarna imponerades av dessa ledares mod och vilja att driva förändring inom digitalisering. Eftersom det är första året vi delar ut priset och att digitalisering ibland känns svårt att ta till sig så är vi mycket nöjda med att det har kommit in ett 20-tal nominerade. Av dessa har vi hittat tre slutnominerade som har imponerat lite extra,  säger Charlotte Järeby Hellman, Vice VD på Poolia.

Finalisterna går vidare till Jönköpingsgalan den 22 april där vinnaren koras.

-        Vi på Poolia tycker detta pris är viktigt eftersom digitaliseringen är en av de största utmaningarna som dagens företag och ledare står inför. Det krävs både kompetens, mod och förändringsvilja för att driva igenom stora förändringar. Att lyfta förebilder är ett sätt att motivera fler att göra samma resa. De chefer och ledare som ser potentialen med digitalisering har alla möjligheter att bidra positivt till fortsatt långsiktigt värdeskapande för sina verksamheter, säger Charlotte Järeby Hellman.

De tre finalisterna är:

Björn Norling, Operations Director Jönköping,  Fläkt Woods AB

Björn Norling har lyckats få ett företag från de småländska skogarna att konkurrera, utmana - och till och med överträffa -  leverantörer på den globala marknaden. Genom att effektivisera och digitalisera verksamheten har Fläkt Woods lyckats effektivisera produktionsprocessen med 10 procent årligen. Björn har tillsammans med sina kollegor lyft digitaliseringen till ett arbetssätt, snarare än ett projekt, för att därmed kunna fortsätta utveckla Fläkt Wood och utmana ventilationsbranschen. 

Anna Trinks, Registerhållare Senior Alert på Qulturum, Region Jönköpings Län

Som beslutsfattare för ett mycket omfattande system, Senior Alert, med många användare är Anna ett bra exempel på hur digitalisering av sjukvården kan bidra till att humanisera vården, och se till att människor får det bättre - både som arbetstagare och patient. Anna och Qulturum har utmanat det tidigare överbelastade systemet och genom en utbildningsmiljö möjliggjort för 20 landsting, 280 kommuner och 140 privata vårdgivare att använda systemet.

Patrik Olderius, VD för Destination Jönköping

Patrik har under 2016 drivit igenom en rad digitala förändringar i en väldigt traditionsbunden bransch som besöksnäringen. Med stort mod och engagemang från hela bolaget så har han förflyttat medarbetarnas mindset och genomfört en rad digitala förändringar med gästen i fokus. Resultatet är en plattform för destinationen som redan nu ger mätbara resultat i form av fler kontakter via moderna kanaler och studiebesök.

För mer information om galan och fullständiga nomineringar besök http://jonkopingsgalan.se 

I juryn för priset Årets digitala ledare återfinns Charlotte Järeby Hellman, Vice VD Poolia, Katarina Fredén, Marknads- och kommunikationschef Poolia, Frida Boklund, Regionchef Företagarna, Kalle Ekstrand, VD och Affärsutvecklare Toxic, Jane Bergman, Rekryterare Poolia samt Joel Davidsson, Affärsutvecklare på Science Park.

För ytterligare information: 

Charlotte Järeby Hellman, Vice VD Poolia Sverige AB,

Telefon +46 36 17 32 65,
Email:  charlotte.jareby-hellman@poolia.se 

Kort om Jönköpingsgalan
Jönköpingsgalan 2017 består av nio priser med olika syften och målsättningar där Poolia är med och tar fram Årets digitala ledare. Galan hålls vid Munksjön, med cirka 500 gäster och med Johan Wester som konferencier. Syftet med galan är att hylla de människor som driver Jönköpings län framåt och vill skapa utveckling i regionen. Under galan delas nio priser ut, vars gemensamma syfte är att lyfta några av de företagsamma personerna som finns i Jönköpings län samt generera fler arbetstillfällen och ökad ekonomisk aktivitet för hela Jönköpingsregionen. 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/