Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Poolia

Poolia

Poolia Second Opinion tacklar fördomar

07:55 / 3 March 2016 Poolia Press release

Poolias verksamhetsområde Second Opinion - beslutsstöd till rekryterande chefer - expanderar. En ökad mogenhet bland ledande befattningshavare har inneburit att företag och organisationer i allt högre omfattning ser fördelarna med en öppenhet i sitt rekryteringsarbete. Det har lett till en ökad efterfrågan på tjänster som Second Opinion, som handlar om att få en så objektiv personbedömning som möjligt.

-         Vi märker ett ökat tryck. Fler och fler chefer ser värdet av kompetensbaserad rekrytering; fri från diskriminering, fördomar och magkänsla, säger Patrik Jensen, som under flera år framgångsrikt arbetat med Second Opinion.

Många som provat Second Opinion kommer tillbaka till Poolia så fort det är dags för nästa rekrytering. Tjänsten används framför allt av företag som rekryterar på egen hand, men förekommer även vid rekrytering av ledande befattningshavare - för att stärka beslutsunderlaget med hjälp av en oberoende part inför slutligt beslut. Poolia gör en objektiv bedömning av kandidaten mot tjänstens krav- och kompetensprofil.

 

-         Självklart ska man lyssna på magkänslan men ibland styr känslorna för mycket. Vi utmanar magkänslan och säkerställer att tjänsten går till den kandidat som passar bäst, såväl kompetensmässigt som personlighetsmässigt, avslutar Patrik Jensen.

 

För ytterligare information:

Patrik Jensen, rekryteringskonsult, Poolia Göteborg

031-743 20 53, patrik.jensen@poolia.se

Katarina Fredén, Kommunikationschef Poolia Sverige

08-555 650 16, katarina.freden@poolia.se

Poolias affärsidé är att förse företag och organisationer med den kompetens som, tillfälligt eller permanent, tillgodoser deras behov av kvalificerade tjänstemän. Poolia är specialiserat på rekrytering och uthyrning inom affärsområdena Finance & Accounting, Financial Services, Office Professionals, IT, Life Science, Engineering, Sales & Marketing, Human Resources, Legal samt Executive Search. Poolia är verksamt i Sverige, Finland och Tyskland.  Poolia är börsnoterat sedan 1999 på NASDAQ OMX Stockholm AB.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/