Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Poolia

Poolia

Staffing 360 Solutions förvärvar Poolia:s verksamhet i Storbritannien

08:30 / 3 February 2014 Poolia Press release

Det i USA baserade bemanningsföretaget Staffing 360 Solutions köper verksamheten i Poolia UK Ltd via sitt dotterbolag Staffing 360 Solutions (UK) Ltd.

Uppgörelsen kommer att slutföras den 28 februari och baseras på redovisningen på avräkningsdagen. Försäljningspriset för verksamheten är £ 500.000 plus verksamhetens nettotillgångar på avslutsdagen. Uppgörelsen är avhängigt av att konsultationsprocessen för de anställda slutförs och godkänns i enlighet med den brittiska lagen, och kommer att avslutas den 28 februari om processen avslutas framgångsrikt. Enligt villkoren i avtalet kommer samtliga sjutton anställda i Poolia Storbritannien erbjudas fortsatt anställning hos Staffing 360 Solutions Ltd.

"Poolia har varit verksamt inom personaluthyrning och rekrytering i Storbritannien sedan 2004. Sedan hösten 2012 har Poolia Storbritannien varit i en omställningsprocess och har nu en positiv utvecklingskurva under det nuvarande ledarskapet. Givet att Poolia ådragit sig stora förluster under flera års tid och att det tar ytterligare någon tid innan en lönsam verksamhet etablerats har Poolia beslutat att fokusera på kärnverksamheten på de svenska, finska och tyska marknaderna. Jag är mycket glad över att vi har hittat en naturlig hemvist för Poolia Storbritanniens verksamhet. Poolia har byggt upp ett starkt anseende som en specialist inom ekonomi och finans i Storbritannien vilket kommer att komplementera de nuvarande specialistområden där Staffing 360 Solutions är verksamt under varumärket Longbridge", säger Dag Sundström, Poolia AB:s avgående koncernchef.

"Vi är spända över möjligheten att få förenas med Staffing 360 Solutions team", säger Tim Hedger, VD för Poolia Storbritannien. Tidpunkten och vår långvariga vision att bli ett ledande bemanningsföretag i Storbritannien stämmer väl överens med den expertis Staffing 360 har inom området rekrytering och personaluthyrning både i USA och i Storbritannien. Vi ser också fram emot att ta del av den kunskap som Staffing 360 har av kapitalmarknaden och som medgett dem att växa så snabbt genom förvärv".

"Vi är glada över att kunna informera om ännu ett förvärv för Staffing 360 Solutions sedan början av 2014", säger Brendan Flood, ordförande i Staffing 360 Solutions. "Poolia bidrar med ytterligare volym och tjänster till vår nuvarande verksamhet i Europa. Det är ett betydande tillskott till Initio, Staffing 360:s senast förvärv, och komplementerar vår verksamhet inom Longbridge Recruitment i Storbritannien.


För ytterligare information kontakta: Dag Sundström, avgående koncernchef Poolia AB, tel. 070 511 64 58 Björn Örås, ordförande Poolia AB, tel. 070 526 79 97

Poolias affärsidé är att förse företag och organisationer med den kompetens som, tillfälligt eller permanent, tillgodoser deras behov av kvalificerade tjänstemän. Poolia är specialiserat på rekrytering och uthyrning inom affärsområdena Finance & Accounting, Financial Services, Office Support, IT & Engineering, Sales & Marketing, Human Resources samt Executive Search. Poolia är verksamt i Sverige, Finland, Storbritannien och Tyskland.  Poolia är börsnoterat sedan 1999 på NASDAQ OMX Stockholm AB.Denna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://news.cision.com/se/poolia/r/staffing-360-solutions-forvarvar-poolia-s-verksamhet-i-storbritannien,c9529873