Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Poolia

Poolia

Poolia utser ny chef för den tyska verksamheten

14:29 / 29 June 2005 Poolia Press release

Poolia har utsett Alfred Unterschemmann till ny chef för verksamheten i Tyskland. – Han kan konsten att kombinera intensivt säljarbete med stenhård kostnads-kontroll och dessutom har han lång erfarenhet från bemanningsbranschen. Det gör honom perfekt för det här jobbet, säger Poolias koncernchef Erik Strand.

Alfred Unterschemmann är 42 år gammal och utbildad företagsekonom. Han kommer närmast från Deutsche Post där han har varit chef för den interna personaluthyrnings-verksamheten. Tidigare var han under fem år regionchef på Tysklands största bemannings-företag Randstad, med ansvarar för 13 lokalkontor och sammanlagt 1 400 anställda, och innan dess byggde han upp ett nät av butiker inom detalj-handels-koncernen Norma.

– Poolia har haft stora bekymmer på den tyska marknaden, och det senaste året har vi arbetat med ett kraftfullt åtgärdspaket för att komma tillrätta med problemen. Vi tror att en inhemsk chef som också har erfarenhet från branschen är den rätta kombinationen för att driva igenom de nödvändiga besparingarna, utveckla verksamheten och få den att växa. Därför känns det mycket roligt att få välkomna Alfred Unterschemmann till Poolia, säger Erik Strand.

Alfred Unterschemmann tillträder den 1 september. Han kommer att rapportera till koncernchefen Erik Strand.

År 2004 omsatte Poolia motsvarande 78 MSEK i Tyskland med lokalkontor i Frankfurt, Hamburg, Mannheim och München.


För mer information, kontakta: Erik Strand, Poolias vd och koncernchef, tfn: 08-555 650 60, 073-392 98 00 Alfred Unterschemmann, tfn: +49 171 764 45 12 Önskas bild på Alfred Unterschemmann, kontakta: Rickard Buch, tfn: 08-555 650 75, e-post rickard.buch@poolia.se

Poolia är ledande inom kvalificerad bemanning och finns på cirka 20 orter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Storbritannien. Verksamheten omfattar tjänsteområdena Personaluthyrning och Rekrytering/Search. Poolia erbjuder kvalificerad personal inom yrkesområdena Ekonomi, Bank & Finans, IT, Kontor, HR, Lön, Teknik, Sälj & Marknad, Juridik, Vård samt Life Science. Poolia är ett auktoriserat bemanningsföretag vilket innebär att vi uppfyller de krav som är uppsatta av Almega-Bemanningsföretagen.

Show as PDF