Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Ovzon

Ovzon

Ovzon AB: Ovzon får sin första SATCOM-as-a-Service order i Spanien

09:37 / 26 January 2023 Ovzon Press release

Ovzon har fått sin första order på Ovzons SATCOM-as-a-Service från den spanska partnern Aicox Solutions.

Ordern gäller Ovzons SATCOM-as-a-Service Plus, en helt integrerad kommunikationslösning som omfattar satellitbandbredd, Ovzon T6 mobila satellitterminaler, kommersiellt internet, gateway, markbunden anslutning samt 24/7 kundservice och support. Ordern avser en inledande test- och valideringsfas för en krävande kund inom civilförsvarssektorn.
Aicox Solutions, som Ovzon har haft ett samarbete med sedan 2021, erbjuder skräddarsydda avancerade tekniska och satellitkommunikationslösningar till kunder inom försvar, civilskydd och räddningstjänst på den spanska och portugisiska marknaden.
"Ovzons SATCOM-as-a-Service-lösning kompletterar Aicox produktportfölj på ett perfekt sätt. Vår nya spanska kund inom civilförsvaret behövde en kommunikationslösning som gjorde det möjligt för dem att snabbt driftsätta flera viktiga applikationer med hög bandbredd med garanterad prestanda säkerhet och rörlighet. Detta är en nyckelfaktor för att lyckas med kritiska uppdrag i livskritiska miljöer", säger Jose Carlos Laborda, VD för Aicox Solutions.
"Vi är mycket nöjda med att ha fått vårt första kontrakt i Spanien. Vi har haft ett nära samarbete med våra utvalda europeiska partners för att visa att Ovzons SATCOM-as-a-Service-lösningar är även ypperligt lämpade för organisationer inom offentlig säkerhet och räddningstjänst. Våra tjänster levererar direkt på behovet av högpresterande, mobil och säker satellitkommunikation som är avgörande för att kritiska uppdrag ska lyckas. Den här ordern är betydelsefull och är ytterligare ett steg som bevisar att vårt aktiva engagemang för att möta Europas snabbt ökande behov av säkra kommunikation lösningar ger resultat," säger Per Norén, VD för Ovzon.

Om Ovzon 

Ovzon erbjuder världsledande mobila satellitkommunikationstjänster, SATCOM-as-a-Service, till kunder i hela världen. Tjänsterna kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet. Ovzon's SATCOM-as-a-Service uppfyller den växande efterfrågan på global uppkoppling för kunder med höga krav på prestanda och säkerhet såsom försvar, räddningstjänster, NGO:s, media och kommersiella organisationer. Ovzon grundades 2006 och har kontor i Stockholm, Sverige, Herndon, VA och Tampa, FL i USA. Ovzon är börsnoterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. För mer information besök www.ovzon.com.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/