Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Ovzon

Ovzon

Ovzon AB: Ovzon erhåller en order på 2.9 MUSD för sin marknadsledande SATCOM-as-a-Service

08:21 / 27 October 2022 Ovzon Press release

Ovzon har fått en order på 2.9 MUSD för SATCOM-as-a-Service från Global RadioData Communications Ltd. (GRC) i Storbritannien
 

Efterfrågan på högpresterande, mobil och säker satellitkommunikation ökar snabbt över hela världen. Ovzon's branschledande SATCOM-as-a-Service-lösning är högst lämplig för organisationer där kommunikation är avgörande för kritiska uppdrag även på de mest otillgängliga platser eller när markbunden infrastruktur inte är tillgänglig.
GRC Ltd erbjuder en integrerad (24/7) end-to-end Satcom-tjänst (6-SAT). GRCs produkter och tjänster används av myndigheter och försvar, räddningstjänster, kommersiella företag samt olja-, gas- och mineralprospekteringsindustrin över hela världen.
"Vi är väldigt glada över denna nya affär samt möjligheten att arbeta med våra partners på GRC. Vi är stolta över vår unika förmåga att möta kundernas krav på existentiella kommunikationssystem, och det är tydligt att GRC har en liknande syn, vilket kommer att göra detta samarbete framgångsrikt. Ovzon's lösning och satellitnätverk är speciellt designat för prestanda, mobilitet och säkerhet. Satellitnätverket är unikt lämpat för att möjliggöra framgångsrikt genomförande av utmanande och kritiska uppdrag i krävande miljöer. Vi ser fram emot att arbeta med GRC för att möta den växande efterfrågan på den europeiska marknaden. Vår affärsidé är att säkerställa avancerad uppkoppling för världens kritiska uppdrag via satellit", säger Per Norén, VD för Ovzon.
"Vi är glada att kunna addera Ovzon's unika SATCOM-as-a-Service-lösning till GRC:s 6-SAT produktportfolio. Vi ser mer och mer fokus på små, mobila, lättanvända terminaler som fungerar i högpresterande nätverk. Ovzon spelar en ledande roll för att möta denna efterfrågan i industrin. Vi är entusiastiska över framtiden och ser fram emot att arbeta med våra partners på Ovzon för att möta den växande efterfrågan på kritiska kommunikationssystem", säger Iain Pope, Chairman för GRC LTD.

Denna information är sådan information som Ovzon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen i detta pressmeddelande har publicerats genom nedanstående kontaktpersonens försorg, vid den tidpunkt som anges av Ovzon AB:s (publ) nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande. 

Om Ovzon 

Ovzon erbjuder världsledande mobila satellitkommunikationstjänster, SATCOM-as-a-Service, till kunder i hela världen. Tjänsterna kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet. Ovzon's SATCOM-as-a-Service uppfyller den växande efterfrågan på global uppkoppling för kunder med höga krav på prestanda och säkerhet såsom försvar, räddningstjänster, NGO:s, media och kommersiella organisationer. Ovzon grundades 2006 och har kontor i Stockholm, Sverige, Herndon, VA och Tampa, FL i USA. Ovzon är börsnoterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. För mer information besök www.ovzon.com.

About GRC Ltd
GRC är baserade i Hereford, Storbritannien. GRC är specialist inom satellit, RF, moln och IP uppkoppling och leverera säkra, säkra lösningar för användning i de mest krävande miljöerna i världen GRC designar, levererar integrera och stödjer system för försvar, myndigheter, icke-statliga organisationer, katastrofinsatser och kommersiella användare. Partnerskap med ledande hårdvaru- och satellitoperatör säkerställer kostnadseffektiva, väl integrerade lösningar, säkrad via utbildning och livsstöd från vårt 24/7 NMC (Network Monitoring Center). www.grcltd.net

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/