Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Ovzon

Ovzon

Ovzon AB: Ovzon visar oöverträffad prestanda med nya terminalen Ovzon T6

08:30 / 7 December 2020 Ovzon Press release

Ovzon har vid tester för kunder i USA demonstrerat oslagbar prestanda för satellittjänster baserade på styrbara antenner och den nya bärbara T6 terminalen. Under demonstrationerna uppvisades över 120 Mbps mottagen datahastighet och 50 Mbps sändning.

Resultaten har uppnåtts under bra men inte perfekta väderförhållanden. Ovzons styrbara satellitbaserade tjänst kan enkelt omdirigeras till det område där den behövs och den kan därmed dynamiskt allokeras om geografiskt. Tjänsten är oberoende av lokal, markbunden infrastruktur och fungerar på land, över vatten och i luften. Ovzons nya T6-terminal är bärbar, batteridriven och lika användarvänlig som en BGAN terminal.

"Den här prestandan är i en klass för sig. Satellittjänster med dessa överföringshastigheter på små bärbara batteridrivna terminaler har tidigare inte varit möjligt. Med vår nya satellit Ovzon 3, som sänds upp i slutet av 2021, kommer vi dessutom kunna öka prestandan ytterligare",
säger Magnus René, VD på Ovzon.

FNCA Sweden AB, +46(0)8-528 00 399, info@fnca.se,är bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus René, VD
mre@ovzon.com
+1 781 266 6957

Ovzon erbjuder en banbrytande satellitbaserad mobil bredbandstjänst som kombinerar hög datahastighet med hög mobilitet. Vårt kompletta erbjudande fyller behovet av global uppkoppling för krävande kunder inom Försvar, Media, Marin, Flyg och NGO. Ovzon grundades 2006 och har kontor i Solna, Sverige och Bethesda, MD och Tampa, FL i USA. Aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/