Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

OssDsign

OssDsign

OssDsign AB: 5 000 patienter behandlade med OssDsign Catalyst® i USA

12:28 / 30 May 2024 OssDsign Press release

Uppsala, den 30 maj 2024. OssDsign AB (publ.) meddelar idag fortsatta betydande framsteg i bolagets etablering på den amerikanska marknaden för ortobiologiska produkter. Fram till i dag har 5 000 patienter behandlats med det innovativa nanosyntetiska bengraftet OssDsign Catalyst.

Den stadiga ökningen av antalet behandlade patienter är ett tydligt kvitto på hur väl OssDsign Catalyst har tagits emot på den amerikanska marknaden sedan lanseringen i augusti 2021.

"Med 5 000 behandlade patienter till dags datum är det tydligt att användningen av OssDsign Catalyst ökar i allt snabbare takt. Det här är ett betydande steg framåt, jämfört med de tidigare kommunicerade milstolparna, 2 000 behandlade patienter i september 2023 och 1 000 patienter i maj 2023, och visar det höga tempot i uppbyggnaden av vår ortobiologiverksamhet", säger Morten Henneveld, vd för OssDsign.

OssDsign Catalyst är ett nanosyntetiskt bengraft som stimulerar bildandet av frisk benvävnad vid ryggradsfusioner. Transplantatet består av en patentskyddad nanokristallin struktur som resorberas och ersätts av ny och frisk benvävnad i kroppen. Tolvmånadersresultat från den kliniska studien TOP FUSION, som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Biomedical Journal of Scientific & Technical Research (peer-reviewed), visar en fusionsfrekvens på 93 % samt förbättringar av livskvalitet och smärta efter operation med OssDsign Catalyst.

För mer information, vänligen kontakta:

Morten Henneveld, VD, OssDsign AB
Tel: +46 73 382 43 90, email: morten.henneveld@ossdsign.com

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ)

Om OssDsign

OssDsign är en utvecklare och global leverantör av nästa generations ortobiologiska produkter. Baserat på banbrytande materialvetenskap utvecklar och marknadsför företaget produkter som stödjer kroppens egen läkningsförmåga och ger patienterna det liv de förtjänar tillbaka. Företaget har en stark närvaro på den amerikanska marknaden. OssDsigns aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm, Sverige.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/