Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Midsona

Midsona

Midsona AB: Midsona förvärvar tyska Eisblümerl

14:30 / 4 July 2019 Midsona Press release

Midsona (OMX: MSON) meddelade idag förvärvet av Eisblümerl Naturkost GmbH (Eisblümerl), en av Tysklands ledande tillverkare av ekologiska bredbara nöt-, nougat- och chokladpålägg. Förvärvet är ett led i Midsonas europeiska tillväxtstrategi.

Eisblümerl kommer att integreras i Midsonas tyska verksamhet Davert, som förvärvades 2018. I Midsonas strategi för att växa i Europa ingår större plattformförvärv i nya geografier och därefter mindre lokala tilläggsförvärv.

"Vi ser förvärvet som ett mycket attraktivt tilläggsförvärv till vår befintliga plattform Davert. Eisblümerl har både kompletterande kvalitetsprodukter och produktionskapacitet, vilket väntas ge attraktiv utväxling på befintlig struktur", sade Peter Åsberg, vd på Midsona.

Köpeskillingen motsvarar ett bolagsvärde (enterprise value, EV) om cirka 83 miljoner kronor (7,8 miljoner euro). I köpeskillingen ingår inte potentiella utbetalningar under perioden 2020 - 2022 på totalt upp till 37 miljoner kronor (3,5 miljoner euro) för det fall Eisblümerl överträffar specifika finansiella mål. Exklusive eventuella transaktionskostnader, finansiella effekter och synergieffekter motsvarar köpeskillingen en EV-multipel på cirka 4,6x ebitda på 2018 års resultat. 

"Förvärvet kommer att finansieras med banklån och sker till en attraktiv värdering. Eisblümerl har god lönsamhet och dessutom är synergipotentialen god. Sammantaget är det ett idealiskt tilläggsförvärv som stärker vår ställning på den tyska marknaden för ekologiska produkter", sade Peter Åsberg.

Denna information är sådan information som Midsona AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom Peter Åsbergs försorg för offentliggörande den 4 juli 2019 kl 14:30 CET.

Om Eisblümerl

Eisblümerl är en av Tysklands ledande tillverkare av ekologiska bredbara pålägg. Bolaget är specialiserat på tillverkning av nöt-, nougat- och chokladpålägg såsom jordnötssmör, men tillverkar även bredbara pålägg med fröer och frukt samt bakningsingredienser. Tillverkningen sker i bolagets fabrik i Lauterhofen (nära Nürnberg). Bolaget startades 1999 och har idag rikstäckande distribution i Tyskland genom dagligvaruhandeln, fackhandeln, apotek, samt genom e-handlare och en egen online-butik. Eisblümerl ägs av Stefan J. Aster till 69 procent och Dietmar Langner till 28 procent. Båda verkar idag som Managing Partners i bolaget.  

Om Midsona AB

Midsona utvecklar och marknadsför starka varumärken inom hälsa och välbefinnande, med produkter som hjälper människor till ett mer hälsosamt och hållbart liv. Midsona omsatte 2 852 Mkr år 2018. Midsonaaktien (MSON) är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Midsona på www.midsona.com.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/