Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Midsona

Midsona

Wilh. Sonessons Vitamex får en unik order på 90 miljoner SEK från brittiska dagligvarukedjan Tesco

08:11 / 21 February 2005 Midsona Press release

Vitamex, ett dotterbolag till egenvårdsföretaget Wilh. Sonesson, har fått en unik tvåårs-order av den stora brittiska dagligvarukedjan Tesco.

- Självklart är vi glada över att ha Tesco som kund. De ställer stora krav på kvalitet och effektivitet. Tesco har genomfört en intern audit av vår tillverkningsanläggning i Norrköping och ordern bekräftar att Vitamex har en högkvalitativ produktion med goda möjligheter att konkurrera på en global marknad, säger Bo Håkansson, VD på Wilh. Sonesson.

Ordern innebär att Vitamex kommer att vara huvudleverantör av vitaminer och mineraler för Tescos egna varumärke. Totalt betyder ordern cirka 10 miljoner enheter och ordervärdet beräknas till minst 90 miljoner SEK fördelat på två år.

Vitamex AB är en av Nordens ledande tillverkare av egenvårdsprodukter och finns i Norrköping. Vitamex AB har många stora internationella kunder bland annat i Tyskland, Polen, Storbritannien, USA och Australien. Sedan 2003 ingår Vitamex AB i Wilh. Sonesson AB.

Tesco är Storbritanniens ledande dagligvarukedja. Idag har Tesco cirka 225 000 anställda i Storbritannien. Tesco har en butiksportfölj med fyra olika butikskoncept med totalt över 1 800 försäljningsställen för att möta kundens behov.

Lund den 21 februari 2005

Wilh. Sonesson AB (publ)

Vid frågor kontakta:

Bo Håkansson, VD    Tfn: + 46 46 280 81 00    Mobil: + 46 705 98 57 22   E-mail:   Petter Lundström, VD Vitamex Tfn: + 46 11 23 00 00 Mobil: + 46 708 23 01 32 E-mail:

Om Wilh. Sonesson AB Wilh. Sonesson AB är ett av de ledande egenvårdsföretagen på den nordiska marknaden. Vår affärsidé är att erbjuda väldokumenterade produkter som förbättrar människors hälsa och välbefinnande. Läs mer på www.wilhsonesson.com

Show as PDF