Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Intervacc

Intervacc

Försäljningsstart för Intervaccs vaccin mot kvarka under första kvartalet 2022

16:39 / 14 December 2021 Intervacc Press release

Stockholm den 14 december 2021 - Intervacc AB (publ) meddelar idag att försäljningen för bolagets vaccin mot kvarka planeras starta under första kvartalet 2022.

Intervaccs vaccin mot den utbredda och vanligt förekommande infektionssjukdomen kvarka, som drabbar hästar över hela världen, beviljades under hösten marknadsföringstillstånd för den Europeiska unionen följt av godkännanden för Storbritannien, Norge och Island.

"Vi har producerat vaccin för lanseringen i Sverige och europeiska nyckelmarknader. Produktionen har gått bra och vi förväntar oss att vaccindoserna frisläpps under januari 2022", förklarar Dr. Tim Wood ansvarig för CMC och regulatory på Intervacc.

"Inför försäljningsstarten har vi under hösten genomfört möten med ledande europeiska hästveterinärer och responsen har varit fantastisk" säger Dr Andrew Waller, forskningschef på Intervacc.

"Intresset för Strangvac är redan mycket stort och vi har kontaktats av många hästägare i Sverige och i övriga Europa som vill vaccinera sina hästar mot kvarka så snart Strangvac finns tillgängligt för försäljning." säger Andreas Andersson, VD för Intervacc.

För mer information vänligen kontakta:

Andreas Andersson, VD
Tel. 08-120 10 601, mobil 073-335 99 70
E-post: andreas.andersson@intervacc.se

Denna information är sådan information som Intervacc AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för omgående offentliggörande den 14 december 2021.

Om Intervacc

Intervacc AB (publ) är en koncern inom djurhälsa som utvecklar moderna, säkra och effektiva vaccin för djur. Bolagets vaccinkandidater bygger på mångårig forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Intervacc aktien är sedan i april 2017 noterad på NASDAQ First North Growth Market med Eminova Fondkommission AB, adviser@eminova.se,+46(0)8-68421110 som Certified Adviser.

Kontaktuppgifter Certified Adviser

Eminova Fondkommission AB

E-post: adviser@eminova.se,Tel: +46 (0)8 - 684 211 10

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/