Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Hanza

Hanza

Hanza Holding AB: HANZA inleder utvecklingsprojekt med tyska KHS

11:59 / 6 November 2020 Hanza Press release

HANZA Holding AB (publ), noterad på NASDAQ Stockholm, har tecknat ett avtal med det tyska bolaget KHS för utveckling av ett mekatroniksystem.

"Vi är stolta över samarbetet med KHS, som är ett högteknologiskt bolag med en spännande framtid. Dessutom ligger projektet i linje med vår strategi med att öka kundvärdet och med Tyskland som en ny och viktig kundmarknad", säger Erik Stenfors, VD på HANZA.

KHS GmbH-koncernen har en försäljning på över 13 miljarder SEK och drygt 5 000 anställda. Bolaget erbjuder innovativa och hållbara lösningar för påfyllning - och förpackningsrobotar. KHS har huvudkontor i Dortmund och kunderna återfinns främst i dryckes- och livsmedelsindustrin. Vidare har KHS en position som världsledande leverantör inom utveckling av PET-behållare.

"HANZA kommer även att vara en strategisk tillverkningspartner för KHS när de expanderar och vinner nya marknadsandelar", säger Erik Stenfors.

HANZAs uppdrag är en komplett produktutveckling av ett mekatroniksystem som dessutom är 100% kompatibelt med tidigare versioner. Affären visar värdet av HANZAs koncept med att både utveckla produkter och att erbjuda komplett tillverkning. HANZAs försäljningsvolym för produkten till KHS beror på marknadsutvecklingen, men förväntas överstiga 10 MSEK årligen.

Utvecklingsprojektet startar omgående, med målet att ha den nya produkten redo under det första halvåret 2021.

Om HANZA:

HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna  fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapar vi stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för våra kunder.
HANZA grundades år 2008 och omsatte år 2019 över 2 miljarder kronor. Bolaget har egna produktionsenheter i sju länder; Sverige, Finland, Tyskland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina.
Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge,
Oerlikon, SAAB och Siemens.
HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.

För mer information: www.hanza.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/