Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Flexion Mobile

Flexion Mobile

World of Tanks Blitz lanseras på Huawei P40 tack vare samarbete mellan Flexion Mobile och Wargaming

08:00 / 30 March 2020 Flexion Mobile Press release

Den nylanserade mobilen distribueras av Huawei globalt utan Google Play

LONDON, måndag 30 mars, 2020 - Flexion Mobile Plc (Nasdaq: FLEXM), distributionsföretaget för androidspel meddelade idag att man har arbetat med Wargaming för att stödja lanseringen av Huaweis nya P40.  Wargaming är ett av dom mest kända och framgångsrika spelföretagen inom genren "massively multiplayer online" (MMO) spel. Samarbetet mellan företagen innebär att ett av dom mest populära mobilspelen på marknaden, World of Tanks Blitz, kommer att finnas med i Huaweis App Gallery vid lanseringen. Spelet är ett så kallat "free-to-play" spel, och har laddats ned cirka 120 miljoner gånger över hela världen. Den nya Huawei P40 mobilen lanserades i Paris förra veckan och har inte Google Play eller andra Google-tjänster förinstallerade. Den enda förinstallerade App butiken är Huaweis egen AppGallery. Flexion har tidigare meddelat att man stödjer spelutvecklare genom att göra deras spel kompatibla med Huaweis nya android mobiler. Flexion och Wargaming har haft ett strategiskt samarbete sedan 2016 och har tillsammans lanserat World of Tanks Blitz i de flesta alternativa distributionskanalerna på marknaden. World of Tanks Blitz är ett av de mest populära spelen i de butiker Flexion arbetar med.

"Vårt partnerskap med Wargaming har vuxit under ett flertal år och World of Tanks Blitz är det perfekta exemplet för hur spel kan utnytttja alternativ distribution för att nå nya användare. Det är ett mycket bra partnerskap och vi ser fram emot att utöka samarbetet ytterligare, säger Jens Lauritzson, VD för Flexion Mobile PLC.

Förutom Huawei arbetar Flexion sedan tidigare med ett antal viktiga och strategiska kanaler som Samsung, Xiaomi, Onestore och Amazon. Företaget kan på så vis hjälpa spelutvecklare att nå en bredare publik utanför Google Play.

 

För mer information:

Niklas Koresaar CFO, E-post: ir@flexionmobile.com.Tel: +44 207 351 5944

Om Flexion Mobile Plc:

Flexion erbjuder en distributionstjänst för "free-to-play" Android-spel. Tjänsten låter spel distribueras i flera kanaler såsom Xiaomi, Amazon, Samsung, Huawei och ledande regionala distributionskanaler i Indien, Sydkorea och Japan. Dessa kanaler är svåra och dyrbara för spelutvecklare att stödja. Kärnan i Flexions tjänst är en patenterad mjukvara som omvandlar utvecklarens befintliga Android-spel till specifika spelversioner för de nya butikerna utan något extra arbete av utvecklaren. Flexion Mobile Plc är noterat på Nasdaq First North Growth Market, Shortname: FLEXM. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, 08-528 00 399, info@fnca.se. 

Om World of Tanks Blitz:

World of Tanks Blitz är ett multiplayer actionspel. Spelet finns på iOS, macOS, Android, Windows 10 och Steam och låter spelare upptäcka och köra över 370 legendariska bepansrade militärfordon. Spelet har sedan lansering laddats ned mer än 120 miljoner gånger över hela världen.

Officiell hemsida: wotblitz.com

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/