Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Ferronordic

Ferronordic

Ferronordic tecknar nya avtal inom Contracting Services

10:30 / 25 October 2018 Ferronordic Press release

Pressmeddelande

Stockholm den 25 oktober 2018

Ferronordic har tecknat det hittills största Contracting Service-avtalet i bolagets historia. Projektet genomförs för det ryska gruvbolaget GV Gold och sträcker sig över tre år, med start under fjärde kvartalet 2018. Det omfattar cirka 25 maskiner och över 100 anställda, främst maskinoperatörer. Avtalet innefattar att gräva och transportera jord- och stenmassor vid en guldgruva i norra delen av Irkutskregionen i Sibirien.

"Det här är ett väldigt viktigt projekt för oss, inte bara för att det är vårt största hittills utan även för att det är en stor kund som nu väljer att återigen anlita våra tjänster. Vi tror starkt på Contracting Services och ser en ökad efterfrågan på den här typen av tjänster", säger Ferronordics VD, Lars Corneliusson.

Vidare har Ferronordic tecknat avtal för ett mindre projekt utanför Murmansk i nordvästra Ryssland. Ferronordic har nyligen avslutat ett projekt för en annan kund i samma område. Det nya projektet kan således påbörjas med personal och maskiner som redan finns i området. Även detta projekt förväntas påbörjas under slutet av 2018.

Contracting Services innebär en betydande kundintegration där Ferronordic tillhandahåller egna maskiner med operatörer och ledningsresurser åt kunden. Tjänsten, för vilken ersättningen baseras på mängden levererad massa, har blivit en allt viktigare del av bolagets verksamhet.

-----------------------------------------------------------

Om Ferronordic

Ferronordic är den auktoriserade återförsäljaren för Volvo Construction Equipment, Terex Trucks, Dressta, Mecalac och Rottne i Ryssland. I vissa delar av Ryssland har Ferronordic även utsetts till eftermarknadsåterförsäljare för Volvo och Renault Trucks samt återförsäljare för Volvo Penta. Ferronordic påbörjade sin verksamhet 2010 och har därefter expanderat snabbt över Ryssland. Bolaget är väl etablerat i samtliga federala distrikt med 77 anläggningar och över 850 anställda. Ferronordics vision är att betraktas som det ledande service- och försäljningsföretaget på CIS-marknaderna. Stamaktierna i Ferronordic är noterade på Nasdaq Stockholm.

www.ferronordic.com

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Blomqvist, Finansdirektör och IR-ansvarig, Tel: +46 8 5090 7280, eller e-post: anders.blomqvist@ferronordic.com

Informationen lämnades för offentliggörande den 25 oktober 2018, kl. 10:30. 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/