Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Fastator

Fastator

Fastators projekt Point erbjuder även Ö-viksborna grönt boende i guldläge!

09:18 / 13 December 2021 Fastator Press release

I fredags den 10 december, premiärvisade Fastators gröna fastighetsbolag Point Properties en ny plan för Örnsköldsviks stadskärna. Flertalet ställde sig direkt i kö till de 60 miljöklassade lägenheterna och intresseanmälan blev övertecknad direkt. Det handlar om ytterligare ett innovativt bostadskoncept med både ekologisk och social hållbarhet i fokus.

 
Stadens gamla varuhus på bästa läge blir attraktivt boende genom att taket på den befintliga fastigheten bebyggs med nya gröna miljöklassade bostäder. Och de nedre våningarna fylls av en mix av butiker och samhällsservice. Öviksborna fick se förslaget samtidigt som politiker och tjänstemän. Totalt innehåller projektet 60 gröna byggrätter och byggstart är planerad till 2023.
 
- Vi är glada och tacksamma, men inte förvånade av det positiva mottagandet vi fått i Örnsköldsvik.  Alla våra tidigare gröna bostadsprojekt i Motala, Trelleborg, Bollnäs och Karlskoga har fått ett fantastiskt välkomnande. Med rekordsnabba detaljplaneprocesser, övertecknade intresseanmälningar för våra bostäder och ökning i cityhandeln även under pandemin, känner vi att Points gröna koncept ligger helt rätt i tiden, säger Magnus Åkesson, VD för Point Properties.
Under fredagen mötte förslaget positiva tillrop från både medborgare och kommunrepresentanter, som alla hade samlats för att ta del av hur deras stadskärna kommer att se ut. Projektet innehåller totalt 60 gröna byggrätter på taket med fasader i trä.
 
- ”Wow! Läckert. Härligt med tankar utanför boxen!”, ”Underbart! Jag har redan intresse för en 4 rummare” och ”Verkligen snyggt!”, var några av Öviksbornas kommentarer på ÖA:s Facebooksida.

Att skapa en levande stadskärna i mindre och mellanstora städer har länge varit huvudbry för många politiker och tjänstemän. Genomförantet av förändringen av Örnsköldsviks stadskärna i fredags visar att det går – utan att bygga på värdefull och obebyggd mark. Att förslaget presenterades för alla vid samma tillfälle var ingen slump:
 
- Vi på Point jobbar demokratiskt med stadsplanering. För oss är det självklart att medborgarna ska få se och tycka till samtidigt som politiker och tjänstemän. Det är ju bostäder och mötesplatser för medborgarna som vi skapar, fortsätter Magnus.
Den genomtänkta arkitektoniska gestaltningen tillför förutom gröna bostäder även en förbättring av det offentliga rummet med ett rikare stadsliv, ökad trygghet och en större blandning av verksamheter och funktioner.
 
- I dagsläget äger Point totalt 18 fastigheter i Sverige med gröna exklusive byggrätter. Det är ett utmärkt exempel på hur vi på Fastator tillsammans med våra innehavsbolag skapar värden både för samhället och våra aktieägare, kommenterar Knut Pousette, VD för Fastator.

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/