Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Fastator

Fastator

Aktiebolaget Fastator: Fastators innehavsbolag Point i stark expansionsfas utser Magnus Åkesson som ny VD

07:00 / 15 October 2020 Fastator Press release

Magnus Åkesson har utsetts till ny VD i Fastators innehavsbolag Point Properties. Han tillträder den 1 februari 2021 och ersätter då Joachim Kuylenstierna som varit tillförordnad VD i Point sedan sommaren 2020.

- Jag är mycket stolt över att kunna presentera Magnus Åkesson som ny vd för Point. En riktig höjdarrekrytering,  kommenterar Joachim Kuylenstierna, VD på Fastator.

Point äger idag 14 fastigheter i södra och mellersta Sverige med framtida bostadsbyggrätter om totalt 70 000 kvm.  I Motala och Trelleborg har ansökan om planbesked för båda fastigheterna lämnats in. I Motala handlar det om 114 lägenheter och i Trelleborg om 138 lägenheter och 6 radhus med en sammanlagd boarea om 18 000 kvm. De kommande halvåret kommer nya projekt att lanseras i rask takt på flera orter.

Magnus Åkesson är civilingenjör inom fastighetsekonomi och juridik, och har i närmare två decennier arbetat på olika ledande bolag inom förvaltning och projektutveckling. Främst med inriktning på handelsfastigheter, centrumanläggningar och stadsdelscentrum. Genom åren har han varit ansvarig för ett tjugotal centrumanläggningar, huvudansvarig för Solna Centrums ombyggnation och även arbetat med Mall of Scandinavia. Idag är han delägare i Urban Retail och kommer att ha en fot kvar i den verksamheten.

- Det ska bli otroligt spännande att få leda och vidareutveckla Point och bolagets unika koncept. Centrumfastigheter brukar nästan gömmas undan i fastighetsportföljerna, här handlar det istället om att lyfta fram och utveckla fastigheterna som ett nav för små- och mellanstora städers utveckling. Ett koncept som väckt mycket stort intresse i strategiska diskussioner med ankarhyresgäster, kommenterar Magnus Åkesson.

För mer information, vänligen kontakta:

Joachim Kuylenstierna, VD Fastator
joachim.kuylenstierna@fastator.se
+46 (0) 70 515 51 51

Svante Bengtsson, Vice VD Fastator
svante.bengtsson@fastator.se
+46 (0) 70 956 67 56

Christoffer Strömbäck, CFO Fastator
christoffer.stromback@fastator.se
+46 (0) 70 249 72 55

 

Om Fastator
Aktiebolaget Fastator (publ) är ett investmentbolag specialiserat på fastighetssektorn. Fastators affärsidé är att starta och investera i fastighetsrelaterade bolag där vi genom aktivt ägarskap bidrar till en långsiktig värdeutveckling. Sedan den 24 september 2015 handlas Fastators aktie på Nasdaq First North Growth Market. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB (publ), tel. + 46 8 463 80 00, email: certifiedadvisor@penser.se.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/